AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yanmış çaydanlık nasıl temizlenir?

Kararmış çaydanlık nasıl parlatılır? Yanık çaydanlık temizleme için doğal çaydanlık parlatma yöntemi yazımızda!

Milli içeceğimiz dersek abartmış olmayacağımız çayı her gün severek tüketiyoruz. Bu kadar çok tükettiğimiz çayı demlemek için kullandığımız çaydanlıklar da haliyle çoğu mutfak eşyasından daha çabuk yıpranıyor. Hele bir de dalgınlıkla ocakta unutursanız işte o zaman çaydanlığınız kararıp kullanılamaz hale gelebilir. Yanmış ve kararmış çaydanlık nasıl temizlenir diye merak edip aramalar yaptığınızda birçok püf noktasına erişebilirsiniz. Ancak aklınızda tutmanız gereken en önemli şey bu ipuçlarını uygulamadan önce sizin çaydanlığınızın yapıldığı maddeye uygunluğudur. Eskiden çaydanlıklarının birçoğu alüminyum gibi kolay aşınan maddelerden yapılmaktadır günümüzde ise işin içine çelik ve emaye kaplamalar girdi. Dolayısıyla kimyasal tepkimelere çok açık olay bu maddelerle her şeyi temas ettirmemek gerekiyor. Kararan metal çaydanlıklar nasıl temizlenir derseniz işte size %100 doğal çaydanlık temizlik yöntemleri…

Yanan çaydanlığınızın içine yarım litre kadar su doldurun. Suyun içerisine 1 çay kaşığı karbonat, 1 kaşığı tuz ve yarım bardak sirke ilave edip kaynatın. Çaydanlıklarınız pırıl pırıl olacaktır.
Bu işlemi uygulamadan önce ya da sonra daha etkili bir sonuç almanız için bir başka püf noktası verelim: Yanmış çaydanlığınızın içine tuzlu su ya da içine patates kabukları koyduğunuz su karışımını dökün, bir gece bekletip yukarıdaki işlemi uygulayın. Alacağınız sonuç çok daha etkili olacaktır. Bol su ile durulamayı da ihmal etmeyin. Üstelik bu yöntemi bütün metal tencere ve tavalarınızda da uygulayabilirsiniz.