AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Bebek odası dekorasyon

Bebek sahibi olmak dünyanın en güzel olayı. Bu sevinci eş dost ile paylaştığınız baby shower partileri ise organize etmekten en keyif alacağınız buluşmalardır. İnternette muhteşem bebek odası dekorasyon fikirleri görüp benzerlerini uygulamak istemiş olabilirsiniz. Gözalıcı parti süslemeleri, leziz ikramlar, sadece baby shower için alınmış mobilyalar, ev aksesuarları ile mükemmel bir bebek odası dekorasyonu yapabilirsiniz. Ancak bu işin bir de bütçe kısmı var haliyle. Neyse ki kendin yap mantığı ile her şeyi satın almak zorunda değilsiniz. El yapımı bebek odası süsleri ile binlerce lira harcanarak yapılmış bebek odası dekorasyonları ile aynı etkiyi yakalamanız mümkün. Daha önce paylaştığımız dekorasyon fikirleri gibi bugün sizlerle paylaşacağımız kendin yap projeleri hayallerinizdeki bebek odasına kavuşmanıza yardımcı olabilir. Bütçenizi çok sarsmadan uygulayabileceğiniz bu diy projeleri için bol bol sabır gerekiyor. Onu baştan kabul ederek işe girişirseniz hayal kırıklığına uğramazsınız. Hazırsanız başlayalım!

BASİT VE YARATICI SÜSLEMELER

Bebek Havlusu Sunumu

Bebek odası dekorasyonuna girişiyorsanız ve bütçeniz kısıtlıysa öncelikli hedefiniz elinizin altında bulunan malzemeleri en iyi şekilde değerlendirmek olmalı. Örneğin; havlular, mendiller hatta bebek bezleriyle bile harika işler çıkartabilirsiniz. Sevimli dekorasyon örnekleri yaratmak için öyle büyük prodüksiyonlara da gerek yok. Sadece katlama marifeti ve biraz kurdela ile basit ve yaratıcı süslemeler elde edebilirsiniz. Aşağıda gördüğünüz sevimli örnekler fikir vermesi açısından harika uygulamalar.


Bebek Bezinden Buket Yapımı


Bebek çoraplarından buket Yapımı

BALONLARLA ORTALIĞI ŞENLENDİRİN
Balonlar bebek odası dekorasyonu olmazsa olmaz materyallerin başında geliyor. Ortamı şenlendirmek için kullanabileceğiniz en uygun fiyatlı şeylerden olan balonlarla yaratacağınız sevimli sunumlar hem misafirlerinizi eğlendirirken sizin de bütçenizi zorlamayacaktır. Balonlarla birlikte kullanabileceğiniz tül, pelür ya da elişi kağıtları sizlere rengarenk süslemeler yapma imkanı sağlayacaktır. El marifetinize güveniyorsanız sosis balonlarla harika çiçekler hayvan figürleri yapabilirsiniz. Ayrıca bulabilirseniz helyum kullanarak uçan balonlarla küçük misafirleriniz için lunapark ortamı bile yaratabilirsiniz.

BALONDAN SÜS YAPIMI


Balon ve Tüller Kullanarak Yapabileceğiniz Hoş Bir Süsleme


Büyükçe bir balon, bir oyuncak ayı ve kağıttan yapılmış çiçekler ile yapılmış son derece güzel bir bebek odası süsleme örneği.

BEBEK ODASI DEKORASYONUNUN OLMAZSA OLMAZI DUVAR SÜSLEMELERİ
Bebeğinizin ismini önceden koyduysanız yapılacak işlerin yüzde ellisini halletmişsiniz demektir. Bebeğinizin isminin baş harfini ya da tamamını duvarlara dekoratif bir şekilde yazarak dekorasyonunuzun önemli bir ayağını başarıyla tamamlayabilirsiniz. Monogram denilen bu tekniği uygulamak için birbirinden güzel kendin yap projeleri bulunmakta. Bunların çoğu mukavva ya da kontraplaktan harfi çıkartıp boyalar, renkli ipler vb. şeylerle renklendirerek uyumlu birkaç tamamlayıcı ile duvara asmaktan ibaret. Biraz vakit ayırırsanız siz de mükemmel bebek odası duvar süslemeleri yapabilirsiniz. Aşağıdaki duvar süsü örnekleri size neler yapabileceğiniz hakkında fikir verecektir.


bebek odası duvar süslemeleri


Düğmelerle Yapılmış Monogram Harf

Kontraplaktan harfinizi keserek çıkartın. Üzerine biraz beyaz tutkal süsürün. Birbirine yakın 3 renk orlon ip ile kontraplak harfinizi renklendirin. Tercihen güzel hoş bir çiçek toka ekleyin. Bu şekilde bebeğinizin ismini yazarak duvar süslemesi elde edebilirsiniz.


Monogram Harf Yapımı

Mukavvadan yapacağınız üç boyutlu harf klavuzunu biraz yapıştırıcı ile plastik çiçeklerle doldurup bebeğinizin ismini yazın. Etrafına güzel bir süsleme ile duvara asın. Sonuca bayılacaksınız.


Çiçekli Monogram Harf Yapımı

Harflerle ya da isimlerle yapacağınız sunumları illa duvara monte etmek zorunda değilsiniz. Biraz ip gerip mandalarla aşağıdaki şekilde de kullanabilirsiniz.