Kırklareli
Kırklareli’nin gezilecek yerleri, Kırklareli’de görülecek yerler, komşu iller, ilçeleri, tarihi, turistik yerler, tatil yerleri, iklimi, bitki örtüsü, yüzey şekilleri ve hava durumu ile Kırklareli gezi rehberi için sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Trakya bölgesi illeri içindedir. Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Belediyesi tarafından yönetilir. Kırklareli trafik plaka kodu; 39, telefon kodu; 288’dir.
Edirne ve Tekirdağ illeri ile komşu Kırklareli’nin toplam 8 ilçesi vardır.
Kırklareli ilçeleri
- Babaeski
- Demirköy
- Merkez
- Kofçaz
- Lüleburgaz
- Pehlivanköy
- Pınarhisar
- Vize
Kırklareli gezilecek tarihi ve turistik yerleri ile görülmesi gereken yerler
- Aşağı pınar höyüğü
- Aya nikola manstırı
- Balkaya köyü
- Beğendik köyü
- Bulanık dere longozu
- Bulanık meşe ormanı
- Dupnisa mağarası
- Hamam gölü ve longozu
- İğneada feneri
- İğneada longozu
- İğneada ormanları
- Kanlıgeçit höyüğü
- Karanlık köyü
- Kastro sahili
- Kazandere
- Kıyıköy camii
- Kıyıköy kalesi
- Kıyıköy mağarası
- Limanköy
- Panayır iskelesi koyu
- Papuçdere
- Pınarhisar kalesi
- Police koyu
- Saka gölü longozu
- Selvez koyu
- Sislioba kalesi
- Vize kalesi
- Yıldız dağları
- Zindan baba türbesi
Kırklareli iklimi
Istranca Dağlarının kuzey tarafındaki Karadeniz kıyılarında Karadeniz iklimi etkindir. Istranca Dağlarının güney tarafındaki Ergene bölgesinde ise kara iklimi hakim olur. Kıyı kesimlerde yaz dönemi serin, kış dönemi ise ılık geçer. Ergene Havzasında ise yaz dönemi sıcak ve kurak olur. Kış dönemi ise soğuk ve kar yağışlıdır. Isı farkı her sene değişiklik gösterir. Bazı yıllarda kış dönemi Orta Anadolu’dan daha sıcak olabilir. Bazı kış dönemlerinde ise Doğu Anadolu’dan da soğuk olabilir. Orta Avrupa’nın kara iklimi ile Karadeniz, Akdeniz ve Marmara iklimlerinin karışması buna neden olur. Senelik ortalama yağış miktarı 578 mm civarıdır. 5 günlük Kırklareli hava durumu için ekli linki ziyaret edin.
Kırklareli bitki örtüsü
Bitki örtüsü bakımından Kırklareli topraklarının % 57’lik kısmı orman ve fundalık alandır. % 35’lik kısmı da ekili ve dikili alandır. % 7’lik kısım çayır ve mera alanı iken % 1’den biraz fazla kısmı tarıma uygun olmayan alanlardır. İl genel olarak bitki örtüsü ve orman bakımından zengindir. Istranca Dağları ise ormanlarla kaplıdır. Karadeniz bölgesindeki ormanlar koru şeklindedir. Ormanlarda; dişbudak, gürgen, karaağaç, kavak, kızılağaç, meşe, söğüt ve yaprak döken ağaçlar bulunur.