AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Köfteli spagetti nasıl yapılır? Köfteli spagetti tarifi ve köfteli spagetti yapımı için gerekli malzemeleri sayfamızda paylaştık.

Köfteli spagetti

Köfteli spagetti nasıl yapılır? Köfteli spagetti tarifi ve köfteli spagetti yapımı için gerekli malzemeleri sayfamızda paylaştık.

Spagetti nedir?

Kısaca İtalyan makarnası olarak bilinir. İnce, uzun çubuk makarna önce haşlanıp, sonrada üstüne sos dökülerek yenilen bir makarna türüdür.

Makarna nedir?

irmik veya un ile yumurta karıştırılıp hazırlanan, kelebek, burgu, çubuk, fiyonk ve benzeri pek çok türlü çeşidi olan kuru hamurdur.

Şimdi bu lezzetlerin bir arada servis edildiği köfteli spagettinin malzemeleri ve nasıl yapıldığını paylaşalım.

malzeme listesi

2 kuru soğan
2 yumurta
tatlı kaşığı limon suyu
200 gram haşlanmış bezelye
200 gram çubuk makarna
400 gram dana kıyması
400 gram domates püresi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
ince ve uzunlamasına kıyılmış kuru soğan
ince kıyılmış taze soğan yaprağı, maydanoz
Karabiber, tuz ve tozşeker

Köfteli spagetti tarifi

Köfteli spagetti yapılışı için önce soğanı rende yapalım. Rendelenmiş soğan, kıyma, yumurta ve karabiberi bir kap içine alalım. Karışımı yoğurarak köfte harcı yapalım. Bu harcı 20 küçük parçaya bölelim. Bu parçaları top köfte haline getirelim.

Yuvarlak top halindeki köfteleri yapışmayan bir tava içinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartalım.

Spagetti makarnayı ve bezelyeyi bir tencerenin içine tuz katarak eklediğimiz 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 12 dakika haşlayalım. Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirelim. Suyunu süzelim.

Hazır domates püresini de hafif harlı ateşte 5 dakika kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra sosu yapmak için tuz, limon suyu, karabiber ve şekeri ilave edelim.

Servis tabaklarına önce bezelyeli spagetti makarnayı, üzerine de pişirdiğimiz köfteleri koyalım. Domates püresi ile hazırladığımız sosu ve üzerine de soğan ile ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan yapraklarını serpelim. Artık köfteli spagetti tarifi ile hazırladığımız makarna yenilmeye hazırdır. afiyet olsun!

Birbirinden nefis ve lezzetli yemekler için ayrıca sitemizdeki diğer yemek tariflerini de ekli sayfadan inceleyebilirsiniz. Süreç içinde hem görünümü güzel hemde tadı şahane yiyecekler ve değişik makarna tariflerini de sitemize eklemeye devam edeceğiz.