AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Krep nasıl yapılır ?

Krep nasıl yapılır? Krep tarifi ve yapılışı için malzemeler ile krep çeşitleri için önerileri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

KRep; Un,süt ve yumurta kızartılarak tavada yapılan tuzlu veya tatlı yiyeceklerdir. Krep tarifleri ve krep yapımı için krepler sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Krep nedir? Krep Türkçe’ye Fransızca “Crepes” kelimesinden geçmiştir. Yöresel farklı tarifler ile yapılan krepler vardır. Tatlı ise krep ya da akıtma tuzlu ise cızlama olarak da geçmektedir. Yöresel olarak cıllık, kaygana ve çizleme olarak da bilinir. Kahvaltılık veya aperatif olarak da çok sık yapılır. Ucuz maliyetli doyuran yiyecekler arasında özellikle öğrencilerin can kurtaran simitleri arasındadır.

Krep nasıl yapılır? Krep yapımı oldukça basittir. Ucuz maliyeti, kolay yapılışı ve isteğe göre eklenen ek lezzetler ile çok da sevilir. Krep nasıl yapılır öğrenmek isteyenler için krep yapımı esnasında kullanabilecekleri bir kaç krep tarifi ve ipuçları paylaşalım. Böylece ne kadar kolay ve basit yapıldığını sizde göreceksiniz.

Sade krep nasıl yapılır?

Sade krep yapımı için gerekli malzemeler; 2 yumurta, 1.5 su bardağı süt ve 1 bardak un yeterlidir.

Sade krep tarifi

Önce mikserle bütün malzemeler uygun bir kapta karıştıralım. Çok az yağlı tavayı ısıtıp  üzerine bir kepçe karışımı göz kararı döküp, pişirelim. Arka tarafını da çevirip pişirelim. Sade krep artık hazırdır. İşin özü krep tarifi bu kadar basittir. Afiyet olsun.

Mantarlı ve tavuklu krep nasıl yapılır?

Hazırladığınız sade kreplerin içine mantar ve söğüşlenmiş tavuk göğüs eti koyarak rulo yapalım. Üzerine beşamel sos dökerek  fırında pişirelim. Muhteşem krepler pişince parmaklarınızı yememeye dikkat etmenizi öneririz.

Kıymalı sebzeli krep böreği tarifi

Krepleri hazırlarken başka bir ocakta kıymalı ve sebzeli iç malzemeyi sote yapalım. Karışımı kreplerin üzerine serpelim. Karışımın üzerini tekrar krepler ile kapatıp fırında pişirelim. Muhteşem krep böreği önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kadar piştikten sonra hazır olmuş olur. Afiyet olsun.

Krep pasta yapımı içinde kullanılabilen bir hamur işidir. Üzerine krem şanti, muz, çilek, vişne ve benzeri meyveler veya çikolata koyarak çok güzel pastalarda yapabilirsiniz. Örnek olması amacı ile paylaştığımız muzlu krep rulo pasta tarifi için ekli sayfayı inceleyebilirsiniz.

Krep yapılışı için ipuçları

Krep yaparken harcın içine az bir miktar sıvıyağ karıştırmak pişerken tavaya yapışmasına engel olur. Krepin kısık ateşte pişirilmesi gerekir. Harcın içine bir kaşık toz şeker eklerseniz çok daha lezzetli olur. Piştikten hemen sonra tüketilmesi halinde daha fazla lezzet olur.

Sitemizde paylaşılan değişik krep tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.