AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Maydanozlu krep tarifi

Maydanozlu krep nasıl yapılır? Maydanozlu krep tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Krep kolay yapılan lezzetli yiyecekler arasında yer alır. Kahvaltılık veya aperatif bir yiyecek olarak tüketilir. Yumurta, süt ve un karışımı sulu hamurun tavada pişirilmesi ile yapılır. Çeşitli malzemeler ile yapmak mümkündür. Bu sayfamızda cevizli ve maydanozlu olanı anlattık.

Maydanozlu krep malzemesi

1 yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 demet ince kıyılmış maydanoz

Maydanozlu krep iç malzeme

2 çorba kaşığı ceviz
100 gram tulum peyniri
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Maydanozlu krep tarifi

Maydanozlu krep yapmak için önce krep hamurunu hazırlayalım. 1 su bardağı süt, 1 yumurta ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı iyice çırpalım. 2 kaşık un ve 1 demet maydanoz ekleyip tekrar karıştıralım. Teflon tavayı yağlayıp, kızdığında hamurdan 1 kepçe dökelim. Sallayıp önce bir yüzü sonra diğer yüzünü pişirelim. Diğer krep hamurlarını da aynı şekilde pişirelim. Ayrı bir yerde 100 gram tulum peyniri, 1 çorba kaşığı maydanoz ve 2 çorba kaşığı karıştırıp krep iç malzemesini hazırlayalım.

Hazırladığımız maydanozlu krep iç malzemesini kreplerin içine koyalım. Krepleri rulo yaparak servis yapabiliriz. Maydanozlu krep tarifi ile hazırladığımız krepler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer krep tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.