AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mantarlı tavuklu börek

Mantarlı tavuklu börek nasıl yapılır? Milföyden kremalı tavuklu mantarlı börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır. Lezzetli ve yapımı kolaydır. Denemenizi tavsiye ederiz.

Mantarlı tavuk börek malzemesi

4 adet tavuğun göğüs eti
2 adet havuç
10-12 adet mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı bezelye
200 gram krema
2 adet milföy hamuru
tuz
karabiber

Mantarlı tavuklu börek yapılışı

Mantarlı tavuklu börek yapmak için önce tavuk etlerini haşlayalım. İyice didikleyip küçük parçalara ayıralım. Havuçları haşlayıp halka biçiminde doğrayalım. Mantarları limonlu suda haşlayalım ve 4 dilime ayıralım. Bezelye ve havuçla birlikte tavuğa ilave edelim. Tuz ve karabiberi de ilave edelim. Kremayı ilave edip, yağlanmış fırın kabına yayalım.

Milföy hamurunu ince şeritler halinde keselim. Tavuğun üzerine kafes biçiminde yayalım. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürelim. 200 derece fırında pişirelim. Pişirdiğiniz tavuklu mantarlı börekler artık servise ve ikrama hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.