AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mayalı tepsi böreği

Mayalı tepsi böreği nasıl yapılır? Tepside kıymalı mayalı börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Mayalı tepsi böreği malzemesi

5 su bardağı un
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı eritilmiş margarin

Tepsi böreğinin iç malzemeleri

200 gram kıyma
1 soğan
3-4 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
1 adet iri domates
tuz
karabiber

Mayalı tepsi böreği hamuru nasıl yapılır?

Mayalı tepsi böreğinin hamurunu yapmak için önce yarım su bardağı unu ayıralım ve kalanı geniş bir kap içine boşaltalım. Suyu ılıtıp şeker ve maya ekleyerek mayalanmasını sağlayalım. Unun ortasına mayalı sıvıyı ve tuzu ilave edelim. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Kabın ağzını örterek ılık bir yerde hamuru mayalanması için bekleyelim.

Mayalı tepsi börek yapılışı

Hamur mayalanırken mayalı tepsi böreği iç harcını hazırlayabiliriz. Önce biberleri yıkayıp ince şekilde doğrayalım. Sarımsağı da döverek hepsini kıyma ile karıştıralım. Tuzu, biberi ve içi bir kenarda bekletelim. Mayalanıp kabarmış olan hamuru alalım ve 2 beze halinde bölelim. Ayrılan unu serpiştirerek bezenin bir tanesini kalın bir yufka şeklinde açalım. Margarini eritip soğutalım ve yufkanın üzerine sürerek bohça gibi kat yapalım. Buzdolabında 5-10 dakika bekletelim. Buzdolabından alıp tekrar kalın bir yufka gibi açalım.

Aynı şekilde yağlayıp katladıktan sonra tekrar buzdolabında bekletelim. 5 dakika sonra çıkartıp tepsiden biraz büyük şekilde açarak yağlanmış tepsiye yayalım. Hazırladığımız iç malzemesini serpiştirip her tarafına yayalım. Diğer bezeye de ilk beze için yaptığımız işlemleri uygulayalım. Kenarlarını yapıştıralım. Böreğin tam ortasında bilye büyüklüğünde bir delik açalım. Ilık bir ortamda böreği yarım saat mayalanması için bekletelim. Yumurta sarısını böreğin üzerine sürelim. Çörek otu serpiştirerek önceden ısıttığımız orta ısılı fırında tepside mayalı böreklerin altı ve üstü pembe bir renk alana kadar pişirelim. Piştikten sonra böreklerimiz artık servise hazırdır. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun!

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.