AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Marmaris

Marmaris; Türkiye’nin güneybatı sahilinde Akdeniz ve Ege’in kesiştiği noktada Muğla iline bağlı bir liman kentidir.

Doğal güzellikleri, uzun sahil şeridi, çam ormanlarıyla kaplı tepelerinden muhteşem manzarası vardır. Bakir koyları, eşsiz plajları, antik kentleri ve yat marinaları ile her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret odağıdır. Ayrıca her türlü aktiviteyi sunması ilçeyi cazibe odağı yapar.

İlçe yat turizmi ve mavi yolculuğun önemli merkezleri arasındadır. Akdeniz’deki yatlar için oldukça müsait bir doğal liman olması haricinde, Yalancı Boğaz’daki atölyelerde yat imalatı ve bakımı yapılmaktadır. Yat ve tekne turları da oldukça yaygın olup Marmaris gulet kiralama için de en çok tercih edilen yerler arasındadır.

Türkiye’nin en büyük marinalarından Marmaris Yat Marinası yat turizmi için önemli değere sahiptir. Ayrıca buradan Rodos adasına düzenli olarak seferler yapılmaktadır. Dünya çapında kalite ve konfora sahip Marmaris otelleri, restoranları, gece hayatı ve alışveriş imkanlarıyla her bütçeye uygun tatil imkanı sunmaktadır. İlçede yeşil ve mavinin tonlarını senenin on iki ayı görmeniz mümkündür.

Marmaris iklimi tipik Akdeniz özellikleri taşır. yani Muğla iklimi ile beznerdir. Kışın dahi denize girme imkanı bulabilirsiniz. Etrafını çepeçevre saran sık ve yüksek dağlar ile çam ormanları, dünyada ender görülen Günlük ağaçları ve geniş yapraklı çınar ağaçları Marmaris bitki örtüsünü oluşturur.

Marmaris gece hayatı denilince ilk akla gelen barlar sokağıdır. Bölgedeki eğlencenin kalbi burasıdır. Farklı konseptteki barlar ve diskolar olan bölgede hem canlı müzik performansları hem de sabaha kadar süren partilerin yapıldığı kulüpler vardır. Marmaris eğlence hayatı oldukça keyiflidir dersek abartmamış oluruz.

Bölgede yapılacak gezilerde; Karia, Rodos ve ada uygarlıkları, Mısır, Asur, İon, Pers, Makedon, Suriye, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini görmek mümkündür. Fiskos kentin ilk adı olup bugün Asartepe denilen mevkide kalıntıları halen görülebilir.

Ünlü tarihçi Herodotus Marmaris’te ilk surların M.Ö. III. binde yapıldığını yazmıştır. Marmaris ilçesinde bugün kalıntıları bulunan antik kentler ve önemli eseler; Amos antik kenti Turunç Beldesinde Hisar Burnu / Asarcık olarak bilinen mevkide yer almaktadır.

Bozburun yarımadasının kuzeyinde Bybassos şehri ve koyu yer alır. Kıyıla Hisarönü Köyü arasındaki sur duvarlarının kalıntılarını taşıyan sarp kayalık tepe Akropolistir. Zirvede ortaçağa ait istihkamla, yamaçlarda Hellenistik döneme ait bulgular görülür.

Doğal ve arkeolojik buluntuları ile Nimara mağarası, Altınsivrisi tepesi üzerinde bulunan Euthynia, Çamlı mahallesinde bulunan Kallipolis, Serçe limanı üzerindeki Kasara ve Hisarönü’nde Esendağı tepesinde yer alan Hemithea Kutsal alanı ile bilinen Kastabos, Bozukkale limanı üzerindeki Kıran gölü kutsal alanı, Bozburun yarımadasında korunaklı bir koy olan Loryma, Bozburun körfezinin içinde yer alan Larymna, Marmaris ilçe merkezindeki İyilik kayalığı, taşlıca köyünde yer alan Pohinix, Marmaris şehir merkezi kuzeyindeki Asartepe’de bulunan Psysikhos, Bayır Mahallesi içindeki Syrna, Söğüt mahallesindeki Tyhsynassos, Marmaris Turgut mahallesi sınırları içerisindeki Pramidal Mezar, Bozburun Mahallesi merkezindeki Tymnos ve Turgut Mahallesi sınırları içerisindeki Hydas Antik kenti, Marmarisin görülmesi gereken yerleri arasında bulunur.

5 günlük Marmaris hava durumu için ekli linki ziyaret edin.