AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ortaca

Ortaca; Ege Bölgesi‘nde ki Muğla iline bağlı bir ilçedir. Fakat ilçe Akdeniz bölgesi sınırları içerisindedir. Ortaca turları için ilçe hakkında bilgiler ve gezi rehberi sayfamızda!

Ortacanın bir yanında Akdeniz, diğer yanında ise Ege bulunur. Tüm bu güzelliklerin ortasında yer alan şirin Ege kasabasıdır. mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

Ortaca; adını Akdeniz ve Ege bölgesi sınırında olduğu için almıştır. İzmir’e de Antalya’ya da eşit uzaklıktadır. Ortaca şehir merkezinden 15 dakika da Sarıgerme, İztuzu plajı ve Aşı Koyu’na ulaşılabilir. Bu üç sahil şeridi de gerek doğa, gerek çevre ve deniz temizliği bakımından örnek yerlerdir. Özellikle mavi bayraklı Sarıgerme plajı; otel ve motelleri ile konaklama için ideal bir mekandır. Aşı, Bakardi ve Dişibilmez koyları muhteşem doğal güzellikleri ile yat turizmi için oldukça elverişli bakir koylarıdır. Sarı germe plajı altın sarısı ince kumu ile dikkat çekmektedir.

Ortacada tatil yapacak olanlara görmelerini önerdiğimiz yerlerden biri olan, Sarıgerme mahallesi’nde yer alan kalıntıları ile Pisilis Antik Kenti’nin geçmişi Helenistik çağ olan milattan önce 3. yüzyıla dayanmaktadır. Medeniyetler tarihine beşiklik etmiş olan Ortaca topraklarının olduğu yer, Antik çağ’da Karia sınırları içinde idi. Milattan önce 334 yılında Büyük İskender tarafından ele geçirilmiştir.

Bir süre Mısır egemenliğinde kaldıktan sonra milattan önce 192 yılında Roma İmparatorluğu egemenliği altına girmiştir. Selçuklu Türkleri 1100 yılında Anadolu’ya girince Ortaca da Doğu Roma İmparatorluğu sınırlarından çıkmıştır ve milattan sonra 1261 – 1451 yılları arasında Anadolu Beylikleri döneminde Menteşeoğulları hakimiyetinde kalmıştır. 1451 yılında ise Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına dahil olmuştur.

Ortaca ve Sarıgerme de tarihi kalıntılar her yerde karşınıza çıkabilmektedir. Sarıgerme, Osmaniye köyünde kalıntıları bulunan ve şehir yapısı dar sokaklardan oluşan Pisilis Antik Şehri’nin tarihi; Helenistik çağ olan Milattan önce 3. yüzyıla dayanmaktadır. Sarısı deresi kıyısı’nda geç Bizans çağı kalesinin surları, derenin geçtiği vadinin girişinde de iki duvarı sağlam bir Bizans Kilisesi dikkat çekmektedir.

Beş yıldızlı turistik otellerin bulunduğu mavi bayrak ödüllü Sarıgerme plajı Muğla ili Ortaca ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tüm dünyadan ziyaretçiler ağırlayan Ortaca otelleri ve Sarıgerme otelleri yerli ve yabancı tüm misafirlerine de mavi bayraklı plaj keyfini sunmaktadır.

İlçe aslına bakılırsa 4 mevsim de ziyaret edilebilir. Buna sebep tipik Akdeniz ikliminin bölgede hakim olmasıdır. Ortacanın bir diğer ünlü turistik mahallesi Dalyan‘a ziyaret için önerilen en iyi mevsim ise; Caretta Caretta’ların yumurtlama mevsimi olan Haziran-Temmuz aylarıdır. Bu dönemde ilçe turizm açısından daha eğlenceli ve kalabalık olur.

5 günlük Ortaca hava durumu için ekli linki ziyaret edin.