AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mayonez tarifi

Mayonez nasıl yapılır? Mayonez tarifi ve sosların şahı mayonez yapılışı için gereken malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

1 litre mayonez malzemesi

4 yumurta sarısı
1 litre rafine yağ
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı toz hardal
2 veya 2.5 kahve fincanı sirke
Not: Bulursanız 1 komposto kaşığı Worcester sos.

Mayonez tarifi

Evvela sirkeyi küçük bir kapta kaynatıp yarısından fazlasını çektirin. Kalan sirke 1 kahve fincanı kalmalıdır. Kaynatmada ki maksat; sirkenin konsantre olmasını sağlamak içindir.

Sonra dibi çukur, porselen, çelik veya cam bir kabın içerisine sirkeyi, hardalı, tuzu ve yumurta sarısını koyup kenarlarına bulaştırmadan bir yumurta vurma teli ile iyice karıştırmaya başlayın. Devamlı karıştırarak ve rafine yağını bir sicim gibi akıtarak yediriniz.

1- Karıştırırken fazla sertleştiğini farkederseniz, 1 tatlı kaşığı su ilave ediniz. Zira fazla sert olursa kesilir.

2- Kesilen mayonezi başka bir çukur kaba bir tatlı kaşığı su karıştırarak suyun içine yediriniz. Aynı şekilde tekrar yapmış olursunuz.

3- Mayonez toprak güveç veya taş dibek veya porselen veya cam kaplarda ve serin yerlerde muhafaza edilir. Fazla soğukta kesilir. Aluminyum veya kalaylı kaplarda mayonez yapılmaz ve muhafaza edilmez.

Ayrıca ekli linkten kolalı mayonez tarifi için bilgi alabilirsiniz. Afiyetler olsun! Ayrıca değişik sos tarifleri için ekli sayfamıza da göz gezdirmenizi öneriyoruz.