AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mayonezli yumurta salatası tarifi

Mayonezli yumurta salatası nasıl yapılır? Mayonezli yumurtalı salata tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Mayonezli yumurta salatası malzemesi

4 adet katı pişmiş yumurta
4 çorba kaşığı mayonez
yarım çorba kaşığı limon suyu
tuz, 2 adet haşlanmış, soyulmuş patates
mayonez için 1.5 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı hardal, yarım çay bardağı sirke ve tuz

Mayonezli yumurta salatası tarifi

Mayonezi hazırlamak için; dibi yuvarlak bir kap içinde yumurtayı ve hardalı hafif hafif karıştırıp, yağ ve sirkeyi yediriniz. Kıvamı koyulaştığında kullanıma hazır hale gelmiş demektir. Daha sonra bu hazırladığınız mayonezi limon suyu ile gevşetin. Tuzunu ve lezzetini kontrol edin.

Patatesleri yassı şekilde kesip tabağın içine yerleştirin. Yumurtaları soyup boyuna ikiye bölün ve patateslerin üzerine dışları üste gelecek şekilde dizin. Hazırlanan mayonezi kaşıkla yumurtaların üzerine koyun. Mayonez biraz yayıldıktan sonra arzu edilen şekilde dekoratif olarak süsleyip sofranızda hem meze hem salata şeklinde servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Arzu ederseniz mayonezli sos altına amerikan salatası veya rus salatası da ilave edebilirsiniz. Çok da lezzetli olur. Ayrıca yumurtalı mevsim salatası tarifi de ekli sayfamızda bulunuyor. Yumurtalı fakat değişik bir salata yapmak isterseniz o sayfayı da inceleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sitemizdeki tüm salata tarifleri ise ekli sayfamızda paylaşılmıştır.