AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Midye poğaça

Midye poğaça nasıl yapılır? Midye poğaça tarifi ve yapılışı için malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Midye; Kabuklu bir deniz canlısıdır. Kabuğun içindeki etli kısmı ile genelde dolması veya kızartması yapılır. Gerçi bugün paylaşacağımız tarif için gereken malzeme listesinde midye eti olmayacak. Poğaçaya adını verme sebebi; görünümünün midye kabuğunun şekline benzemesidir. Daha önce de; midye baklava tarifi ve midye börek tarifi paylaşmıştık. Onlarda da midye eti olmamasına karşın, görünümleri midye’ye benzediği için bu adı almışlardı. Bugünde poğaçasını paylaşacağız.

Midye poğaça nasıl yapılır ?

Bu sayfamızda da 20 adet midye poğaça yapmak için malzemeleri ve yapımı için tarifini paylaştık. Şimdiden elinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun.

Midye poğaça malzemesi

4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gram margarin ve tereyağı
1 su bardağı siyah zeytin
Kekik

Midye poğaça tarifi

Midye poğaça yapmak için önce bir kaseye unu eleyelim. Kuru maya ekleyerek harmanlayalım. Ortasını havuz şeklinde açalım. Bir yumurta ile diğer 1 yumurtanın sarısını daha sonra üzerine sürmek üzere ayıralım. Sadece akını katalım. Yoğurt, sıvı yağ, ılık su, toz şeker ve tuz ilave edelim. Bütün malzemeyi yoğuralım. Hamurun mayalanmasını beklemeden 4 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı merdane ile orta büyüklükte açalım.

Birinci hamurun üzerine eritilmiş margarin ve tereyağı karışımından sürelim. İkinci hamuru üzerine sererek ikisini rulo şeklinde saralım. Diğer iki hamuru da aynı şekilde hazırlayalım. Hamurları buzdolabında 1 saat bekletelim.

Buzdolabından çıkarttığımız hamurları 2 parmak kalınlığında keselim. Elimizle hafifçe bastırıp büyültelim. İç harç için dilimlenmiş siyah zeytin ve kekiği karıştıralım.

Hamurların ortalarına bu harcı pay edelim. Hamurları poğaça yapar gibi kat yapalım. Üzerine de ayırdığımız yumurtanın sarısını sürelim. Önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında hazırladığımız midye poğaçaların üzeri hafif pembe bir renk alıncaya kadar pişirelim. Midye poğaça tarifi ile pişirdiğimiz poğaçalar artık ikram ve servis için hazırdır.

Sitemizde paylaşılan değişik poğaça tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.