AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Milföylü meyveli tatlı tarifi

Milföylü meyveli tatlı nasıl yapılır? Meyveli milföy tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Milföy; hazır yoğrulmuş hamur kalıplarına denir. 100 gram milföy hamurundaki kalori oranı 558 kcal’dır. Kolesterol 0 mg iken toplam yağ oranı ise 39 gramdır. İçeriğinde kalsiyum, demir ve magnezyum ile A vitamini bulunur.  Hazır hamur olması nedeniyle kolaylık sağladığından hamur işi yapımında çok sık tercih edilir. Milföylü baklava tarifi ekli sayfada olup, milföyden dalyan köfteli börek tarifi ve milföy börek tarifi de ekli sayfalarda paylaşılmıştır.
Vanilya; Anayurdu meksika olan bir bitkinin meyvesidir. Hoş kokusu ve aroması nedeniyle çikolata, kek, pasta ve tatlı yapımı için kullanılır.
Milföy ile meyveli tatlı yapmak için kolay bir tarifi de biz paylaşalım. Sayfamızdaki milföylü meyveli tatlı tarifi ile tatlıyı yapmak yaklaşık 15 dakika sürer, malzemeler ise 7-8 kişiliktir.

Meyveli milföy tatlısı malzemesi

7 adet milföy hamuru
1,5 su bardağı süt
Yarım paket krem şanti
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Kivi, muz, çilek, vişne benzeri arzu edilen meyve dilimleri

Meyveli Milföylü tatlı tarifi

Meyveli milföy tatlısı yapımı için önce milföy hamurlarını merdane ile enine ve boyuna açıp inceltelim. Tartölet kalıplarının içini margarin ile yağlayıp un serpelim.
Kalıplardan iki kat büyük yuvarlak bir kaseyi hamurların üzerine yatıralım. Kenarlarını bıçak ile keselim. Hamurların üzerine çatalla sık delikler açalım. Hamurları tartölet kalıbının içine koyalım. Kalıbın şeklini almasını sağlayalım. Hamur kenarlarını tartölet kalıplarının dışına taşıralım. Kenarları alt tarafa doğru bükelim.
Hamurları önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında, üzeri pembe renk alana kadar pişirelim. Milföyleri fırından alıp soğumasını bekleyelim. Kalıptan çıkaralım.
Tencereye un, süt, şeker koyup ağır ateşte ve sürekli karıştıralım. Üzerine koyacağımız kremayı hazırlayalım. Krema üzeri göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. İçine krem şanti ve vanilya ekleyelim. Mikser ile yaklaşık 20 dakika karıştıralım.
Kremayı krema sıkacağı ile milföy kaselerinin içine dolduralım. Arzu ettiğimiz meyveler ile de üzerini süsleyelim. Buzdolabında 2 saat kadar bekletelim. Artık milföylü meyveli tatlı tarifi ile hazırladığımız tatlıları ikram edebiliriz. Afiyet olsun!
Sitemizde paylaşılan tatli tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.