AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Muzlu pasta tarifi

Muzlu pasta nasıl yapılır? Muz pastası tarifi ile muzlu rulo pasta yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Muz; Tropikal bir meyve ağacının meyvesidir. Adı ile anılan muz ağacının meyvesi; uzun, önce yeşil, olgunlaştığı zaman sarı ve kolayca soyulan kabukludur. Kendine özgü hoş bir kokusu vardır. Tatlı ve besleyici bir meyvedir. Daha önceden muzlu krep pasta tarifi, muzlu karamelli krep tarifi ve rulo muzlu krep tarifi paylaşmıştık. Ekli sayfalardan onları da inceleyebilirsiniz.

Bu sayfamızda ise muz ile Pasta yapımı paylaşıyoruz. ilk bakışta karışık görünse de, aslında kolaydır. Meyveli pasta sevenler için ideal pastalar arasındadır.

Muzlu rulo pasta malzemesi

5 yumurta,
4 kahve fincanı un,
2 kahve fincanı şeker,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Muzlu pasta kreması için malzemeler

2 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt
2 muz
1 parşömen fırın kağıdı

Muzlu pasta tarifi

Muzlu pasta yapımı için yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edelim. Mikserin düşük ayarıyla tekrar çırpalım.

Fırın tepsisine parşömen kağıdı serelim. Üzerini hafifçe yağlayıp, un serelim. Üzerine hamuru boşaltıp yayalım. 200 derece ısılı fırında, hamur kenarlarını kurutmadan pişirelim. Hamuru fırından alır almaz kağıdı ile birlikte rulo yapıp saralım. Kreması için tencereye şekeri, sütü, unu, limon kabuğu rendesini ilave edelim. Sürekli karıştırıp, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım.

Vanilya ilave edip mikserle çırpalım. Rulo keki açıp üzerine kremayı yayalım. Uzun kenarı boyunca muzları dizelim. Kağıdı ayırıp rulo halinde saralım. Krem şantiyi sütle koyulaşıncaya dek mikserle çırpalım. Pastanın üzerini ve yanlarını krem şanti ile sıvayarak buzdolabından 2-3 saat soğutalım. Muzlu pasta tarifi ile hazırladığımız pastamız artık servise hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan kolay pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.