AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Peynir kremalı pasta tarifi

Peynir kremalı pasta nasıl yapılır? Kremalı peynirli pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kremalı peynirli pasta malzemesi

300 gram un
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
4 yumurta
1 su bardağı süt

Pasta kreması için malzemeler

1 yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket labne peyniri

Üzeri için (Glazür) gerekli malzemeler

50 gram margarin
150 gram pudra şekeri
1 çay bardağı sıcak su
Eritilmiş çikolata
2 çorba kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı kakao
File fındık

Peynir kremalı pasta tarifi

Önce; pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudra şeker, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Ayrı bir kapta sütle yumurtaları mikser ile çırpın. Her iki karışımı birleştirip bir tahta kaşık ile karıştırın.

22-24 santim çapında kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlayıp un serpin ve kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı bir fırında 30 dakika pişirin. Glazür için granül kahveyi bir çay bardağı kaynar suda eritin. İçine margarin, pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Keki fırından alın. Kek sıcakken glazürü üzerine gezdirerek dökün ve keki bu halde soğumaya bırakın.

Krema için labne peyniri dışındaki bütün malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Ocaktan alıp üzerinde kabuk bağlamaması için ara sıra çırpma teli ile karıştırarak soğutun. Soğuyunca labne peynirini ekleyip tekrar çırpın.

Kek soğuduktan sonra enine iki eşit dilime kesin. Taban diliminin üzerine kremayı yayın. İkinci dilimi kremanın üzerine kapatın. Eritilmiş çikolata ve file fındık ile süsleyin. Afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.