AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ölüdeniz

Ölüdeniz Fethiye denilince ilk akla gelen tatil yerleri arasındadır. Pek çok turist sadece Ölüdenizi görmek için bölgeye gelmektedir.

Bazıları tarafından Ölüdeniz Milli Parkı olarak adlandırılsa da aslı Tabiat parkıdır. Bu alan Milli parklar ve tabiat parkları kapsamında koruma altına alınmıştır. Turkuaz denizi, bembeyaz kumsalı, karşısında yemyeşil doğasıyla milli park olan Ölüdeniz Tabiat Parkı’na girişte cüzi de olsa bir ücret ödenmektedir.

Ölüdeniz aynı zamanda park alanı dışında Muğla iline bağlı Fethiye mahallelerinden biridir. Anadolu’nun Teke yarımadasında bulunur.

Ölüdeniz, adından da anlaşılacağı üzere dingin bir göl gibidir. En fırtınalı zamanlarda Belceğiz kıyılarında sert dalgalar olsa dahi Ölüdeniz’de sadece hafif çırpıntılar olur. Aslında durağan gibi görünmesine karşın kendini de hemen hemen her gün yeniler. Bunda 3 etken vardır. Ölüdeniz’de mevcut yoğun kaynak suyu çıkışı, dipten ve içeriden açık denize yönelik bir akıntı oluşturur. Bu kaynak sularının oluşturduğu tuz farkından dolayı açık denizden içeri ve dışarı süreklilik arz eden bir sirkülasyon olur. Ayrıca gel-git sebebiyle iki-üç deniz ortalama yarım metre 2-3 günde 1 yükselip ve alçalmaktadır. Bu da büyük miktarda deniz suyu giriş ve çıkışı sağlar. Sonucunda da ölüdeniz sürekli olarak yenilenmiş olur.

Ölüdeniz ulaşım konusunda zorluk yaşanmayan bir yerdir. Kara, deniz ve havayolu ile ulaşmak mümkündür. Antalya, İzmir, Ankara, İstanbul ve daha pek çok merkezden Fethiye ilçesine düzenli otobüs seferleri yapılır. Uluslar arası Dalaman Havaalanı da beldeye yaklaşık bir saat mesafededir. Fethiye ile Ölüdeniz arasındaki mesafe 12 km’dir. Fethiye’den beldeye düzenli ulaşım imkanı bulunur. Tabii toplu taşıma araçlarının sefer saatlerine bağımlı kalmak istemeyenler çoğunlukla kiralık araba tercih ederler. bölgede faaliyet gösteren pek çok oto kiralama firması tarafından cazip araç kiralama kampanyaları vardır. Genelde misafirler bu firmalardan temin ettikleri kiralık araçlar ile bölgedeki ulaşım sorununu çözerler.

Hem yurtiçinden hem yurtdışından çok sayıda turistin gözdesi olan belde de çok sayıda turizm tesisi mevcuttur. Nitelikli ve konforlu Ölüdeniz otelleri haricinde pansiyonlar ve kamp yeri bulunur. Her çeşit deniz sporunu yapabilme imkanı sunulan beldede yaygın olarak safari, dağcılık, yürüyüş ve rafting yapma olanakları için organizasyonlar yapılmaktadır. Ayrıca Babadağ’dan 2000 metre yükseklikten “Yamaç Paraşütü” ile atlamak da bölgede en çok tercih edilen aktiviteler arasındadır.