AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Patlıcanlı poğaça

Patlıcanlı poğaça nasıl yapılır? Patlıcanlı poğaça tarifi ve yapılışı için malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Patlıcan; patlıcangiller cinsi otsu bir bitkidir. Anayurdu Hindistandır. Kalın, tüylü ve dikenlice sapları vardır. Uzunca enli yaprakları mor veya ak çiçekler açar. Bu bitkinin mor renkli, etli, büyük, uzun ya da toparlak biçimde olabilen, sebze olarak yemeği ya da kızartması yapılan ürünüdür.

Patlıcanlı poğaça nasıl yapılır ?

Bu sayfamızda da 8 kişilik patlıcanlı poğaça yapmak için malzemeleri ve yapımı için tarifini paylaştık. Şimdiden elinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun.

Patlıcanlı poğaça malzemesi

Aldığı kadar un
1 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
50 gram kaşar peyniri
2 adet bostan patlıcanı
100 gram beyaz peynir
Üzeri için; 1 yumurtanın sarısı ve 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanlı poğaça tarifi

8 kişilik patlıcanlı poğaça yapmak için önce poğaça hamuru hazırlayalım. Bir kabın içine hamur için sıvıyağ, yarım bardak su, 1 çorba kaşığı margarin ve aldığı kadar unu karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Patlıcanlı poğaça içine kullanacağımız patlıcanları köz yapalım. Kabuklarını soyalım. Robotta iyice ezelim. Ezilmiş patlıcanları bir kaba koyalım. Üzerine doğradığımız peyniri ekleyelim. Bu karışımı güzel bir harç olacak şekilde karıştıralım.

Poğaça hamurunu merdane ile yarım santim kalınlığında açalım. Hamurdan bardak ile yuvarlak dilimler keselim. Bu yuvarlak dilimlerin üzerine patlıcanlı iç malzemeyi pay edelim. Poğaçaların ağzını kapatalım.

Patlıcanlı poğaça hamurlarını yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürelim. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirelim. Ilık olarak servis edebiliriz. Artık hazırladığımız patlıcanlı poğaçalar servise hazırdır.

Sitemizde paylaşılan değişik poğaça tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.