AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kremalı poğaça

Kremalı poğaça nasıl yapılır? Kremalı poğaça tarifi ve yapılışı için malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Krema; Çoğunlukla süt, şeker ve yumurta ile yapılan bir çeşit tatlıdır. Koyu ve akışkan bir kıvama sahiptir. Pasta, tatlı, çörek ve kurabiyelerin yapımında sık kullanılır.

Kremalı poğaça nasıl yapılır?

Bu sayfamızda da kremalı poğaça yapmak için malzemeleri ve yapımı için tarifini paylaştık. Sayfadan detaylı inceleyebilirsiniz.

Kremalı poğaça malzemesi

Yarım paket tereyağı veya margarin
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 poşet krem şanti
2 yumurta (1 yumurtanın sarısını ayıralım)
2 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
tuz200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz

Kremalı poğaça tarifi

Kremalı poğaça yapılışı için önce eritilmiş yağı, sütü ve yumurtaları çırparak karıştıralım. İçine toz krem şanti, un, tuz, kabartma tozunu ekleyelim. Özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartarak yuvarlayıp yassı parçalar haline getirelim.

Bir kenarlarına peynirli iç malzemeden koyarak diğer kenarından kapatalım ve üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında altları ve üstleri pembe bir renk alana kadar pişirelim. Kremalı poğaça tarifi ile pişirdiğimiz poğaçalar artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik poğaça tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.