AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Pazılı börek

Pazılı börek nasıl yapılır? Fırında peynirli pazılı börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Pazılı börek malzemesi

4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
250 gram margarin
3 çorba kaşığı yoğurt

İç harcı için gerekli malzemeler

150 gram labne peyniri
300 gram haşlanmış pazı
100 gram lor peyniri
1 tutam tuz

Üzeri için gerekli malzemeler

1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Pazılı börek yapılışı

Önce yumuşatılmış margarin, tuz, yoğurt, yumurta sarısı ve kabartma tozunu bir kap içinde karıştırarak pazılı börek yapmaya başlayabiliriz. Unu azar azar yedirerek yoğuralım. Hamuru bir büyük diğeri küçük 2 bezeye ayıralım. Üzerlerini bir bez ile örterek yaklaşık 20 dakika mayalanması ve dinlenmesi için bekletelim.

Haşlanmış pazıyı doğradıktan sonra labne peyniri, lor peyniri ve tuzu ekleyip harmanlayarak pazılı börek iç harcını hazırlayalım.

Hamur bezelerini unlanmış zeminde merdane ile açalım ve açtığımız büyük hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kaba yerleştirerek kenarları dışa taşacak şekilde yayalım. İç harcı ekleyip üzerini küçük hamurla kapatalım. Dışa sarkan hamurları içe doğru kıvıralım.

Sıvı yağ ve yumurta sarısını bir kap içinde karıştırarak hamurun üzerine sürelim. Susam da serpip baklava dilimleri şeklinde keselim. Hazırladığımız pazı böreğini ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirelim. Sıcak servis yapabiliriz.

Pazılı börek tarifi ile hazırladığımız börekler artık servise hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.