AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Patatesli sandal böreği tarifi

Patatesli sandal börek nasıl yapılır? Fırında patatesli sandal böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Patatesli sandal böreği malzemesi

Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
100 gram margarin
tuz
1 çay kaşığı süt
1 çay kaşığı yoğurt

iç harcı için malzeme

1 adet soğan
2 adet patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Patatesli sandal böreği yapılışı

Önce hamurunu yapmak için un, bir tutam tuz ve kabartma tozunu bir kap içine eleyip ortasını havuz biçiminde açalım. Ortasına yumurta akı, oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini, sütü, yoğurdu ve sıvı yağı katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek yarım saat dinlendirelim.

Hamur dinlenirken patatesli sandal böreği iç harcını hazırlayabiliriz. Önce tencereye soğanı küçük küçük doğrayalım ve zeytinyağında pembe bir renk alana kadar kavuralım. Çiğ rendelenmiş patatesleri, tuz ve karabiberi katarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.

Patatesli sandal böreği tarifi ile pişireceğimiz börekler için hazırladığımız dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdane ile açalım. Bir su bardağı ile yuvarlaklar keserek yuvarlakların ortasına patates harcından bir tatlı kaşığı koyup hamuru ortası açık kalacak şekilde iki ucundan kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25- 30 dakika pişirdiğimiz patatesli sandal börek artık servis ve ikrama hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.