AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Peynirli cevizli sarma börek

Peynirli cevizli sarma böreği nasıl yapılır? Peynirli ceviz sarması tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Peynirli ceviz sarma malzemesi

Yarım kilo un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
150 gram tereyağı
250 gram beyaz peynir
1 çay bardağı nişasta
tuz ve 1 adet yumurta
yarım çay bardağı rendelenmiş ceviz

Cevizli sarma böreği yapılışı

Önce; unu yoğurma kabına eleyip sıvı yağ, yumurta, ılık su ve tuz ilave ederek 10 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bez örterek 20 dakika kadar dinlendirin. Hamura uzun bir şekil vererek 16 parçaya ayırıp her birini beze haline getirin. Her parçayı nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağını eritip fırça ile açtığınız hamurların üzerine sürerek dört hamuru üst üste yerleştirin.

Her dörtlü grubu yufka büyüklüğünde açın. Yufkanın her tarafına yağ sürerek ezilmiş peynir ve rendelenmiş ceviz koyun. İç koyduğunuz tüm yufkaları rulo şeklinde sarın. Yağladığınız tepsiye ortasından başlayarak kendi etrafında döndürüp ruloları dizin. Kalan yağı yufkaların üzerine döküp tepsiyi kızgın bir fırında pişirin.

Bazı yörelerde deli oğlan sarması böreği olarak da adlandırılan ceviz sarması artık servise hazırdır. Afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer hamur işleri ve börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.