AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Revani tarifi

Revani nasıl yapılır? Revani tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Revani; İrmik, tereyağı ve yumurta ile yapılan bir tatlı türüdür. Piştikten sonra üzerine şeker şerbeti dökülür. İsteğe göre hindistancevizi ile süslenir. Nefis tatlı yapımı yapmak için kolay tatlı tariflerini ekli sayfalarımızda paylaşıyoruz. Sitemizdeki diğer sayfaları da gezmenizi öneririz diyelim ve revani yapılışı için malzemeler ve revani tatlısı tarifini paylaşalım.

Revani malzemesi

8 yumurta
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı şeker
1/2 kahve fincanı irmik
Hindistan cevizi

Revani şerbeti için malzeme

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Revani tarifi

Revani yapmak için önce şerbetini yapalım ve soğutalım. Bunun için şeker, su ve limon suyunu 5 dakika kaynatalım. Ocaktan alalım. Sonra revani tatlısını hazırlamaya başlayalım. Yumurtaları şekerle beraber beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım. Elenmiş un, kabartma tozu, irmik ve vanilyayı ekleyelim. Mikserde düşük ayarlı olarak karıştıralım.
Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serdiğimiz tepsiye koyalım. 180 derece ısılı fırında üzeri pembe renk alana kadar pişirelim. Fırından alıp, üzerine önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbeti dökelim.
Tatlıyı sönmüş fırında 5 dakika bekletip şerbetini emdirelim. Revanileri dilimlere bölerek üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpelim. Revani tarifi ile hazırladığımız nefis tatlı artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatli tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.