AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Gül kokulu saray lokması tarifi

Gül kokulu saray lokması nasıl yapılır? Saray lokma tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

6 Kişilik saray lokması malzemesi

3 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
25 gram hamur mayası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
1 su bardağı su

Şurup için malzemeleri

5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
5 su bardağı ayçiçek yağı

Saray lokması tarifi

Önce gül kokulu saray lokması şurubunu hazırlıyoruz. Bunun için, gerekli malzemenin tümünü bir tencerede kaynatın ve üzerine gelen köpüğü alıp, soğutun.
Sonrasında gül kokulu saray lokması tatlısı yapımına geçebiliriz. Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağı koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin. Maya ile biraz un karıştırın. Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin.
Hamur kabarınca yine elle alttan üste hamuru kaldırarak iyice karıştırın. Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın. Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun. Yağı kızdırın. Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın. Kaşığı önce soğuk ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın.
Aynı işlemi kap dolana dek tekrarlayın. Kevgir ile devamlı karıştırarak, biraz renk aldığında süzgece çıkarın. Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana dek kızartın. Yarım saat sonra da şuruptan çıkartın. Gül kokulu saray lokması hazırdır. Servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Sitemizde yer alan diğer tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.