AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Damla sakızlı kurabiye tarifi

Damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Sakızlı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Damla sakızı; sakız ağacından elde edilen bir reçinedir. Özellikle Türk mutfağında ve Yunan mutfağında sık olarak kullanılır. Yemekler haricinde ilaç sanayisinde de kullanıldığını ayrıca ekleyelim.  Özellikle göğüs hastalıklarına iyi gelen bir etkisi vardır.  Çoğunlukla sütlü tatlılar için kullanılan damla sakızı ayrıca çörekler ve kurabiyeler içinde de kullanılmaktadır. Genelde baharatçılar yani aktarlarda satılır.  Tabii bazı kuruyemişçilerden de temin edilebilir.

Bilindiği üzere tatlılarda fazla keskin aroma tatlının özelliğini bozar. Bu sebeple diğer aromalar gibi damla sakızını da kararında kullanmak gerekir. Damla sakızı havanda toz haline ezilerek toz getirilir ve öyle kullanılır. Kurabiye ve çörek yapımında hamur yoğurulurken atılır. Fakat muhallebi gibi tatlılarda aroma özelliğini kaybetmesin diye tatlı pişip ocaktan alınmadan 5 dakika önce atılır. Böylece damla sakızının aroma esansını kaybetmemesi sağlanır. zira önceden atılırsa aroma buharlaşıp kaybolur.

Sanırız damla sakızı hakkında bu kadar kısa bilgi yeterlidir. Şimdi damla sakızlı kurabiye tarifini paylaşalım.

Sakızlı kurabiye hamuru malzemesi

4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
150 gram margarin
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı damla sakızı

Sakızlı kurabiye tarifi

Sakızlı kurabiyeler yapmak için önce hamurunu hazırlayalım. Tabii önce fırını ısınması için 170 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.

4 su bardağı unun ortasını havuz gibi açalım. Margarin, sıvı yağ, yumurta, damla sakızı ve kabartma tozunu sırası ile ilave ederek kurabiye hamuru yapabiliriz. Hamuru  yoğuralım. Hamurdan kopardığımız parçaları yuvarlayıp şekil verelim. Yağladığımız tepsiye dizelim.

170 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Sakızlı kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. Üzerlerine de pudra şekeri serptik mi, artık geriye  sadece afiyet olsun demek kalıyor..

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.