AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Dans sanatçısı, dizi oyuncusu ve şarkıcı Sibel Can hakkında bilgiler sayfamızda paylaşıldı. Nereli, Kaç yaşında, filmleri, dizileri, albümleri ve şarkıları

Sibel Can

Sibel Can kimdir? Nereli, Kaç yaşında? Kariyeri hakkında bilgileri sayfamızda paylaştık.

Sibel Can, 1 Ağustos 1970 tarihinde İstanbul’da doğdu. Annesi Emine Gülsezer ile babası Engin Cangüre olup Muzaffer adında bir kız kardeşi vardır. İlk ve orta öğrenim hayatının sonrasında müzisyen olan babasının da etkisiyle sahne sanatçısı olmanın hayalini kurdu. Sibel Can 14 yaşına geldiğinde dans yeteneği ortaya çıktı.

İlk olarak babasının, diğer ses sanatçılarıyla birlikte çıktığı Viyana, Amsterdam, İsrail yurtdışı turnelerine oryantal dansçı olarak katıldı. Daha sonra ilk kez Galata Kulesi’nde İstanbul’da sahneye çıktı. Dansını seyredenlerin hayranlığı kulaktan kulağa yayıldı. Dans yeteneği hakkında yayılan ünü sayesinde dönemin Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan tarafından keşfedildi. Bu sayede Maksim Gazinosu’nda sahne almaya başladı ve şöhret ile 14 yaşında tanıştı.

Yaşının küçük olması nedeniyle Maksim Gazinosu onun yüzünden kapatıldı. Çalışma müsaadesi alabilmek için Fahrettin Aslan ve Türker İnanoğlu tarafından Sibel Can’ın yaşı mahkeme kararıyla 6 ayda 6 yaş birden büyütüldü. Kanuni prosedürün bu şekilde aşılmasıyla sahneye çıkmasındaki engel ortadan kalkmış oldu.

Sibel Can üç yıl oryantal dansı bir sanat olarak icra etti. Fakat gerçek niyeti ve tek hayali şarkıcı olmaktı. Dans onun için bir basamak idi. Sesinin buğulu güzelliği zaten bütün müzisyenler ve sanat dünyası tarafından bilinmekte idi. Cesur bir karar aldı ve Sibel Can’ın sesini herkese duyurmaya karar verdi. Bu kararında ilk onayı veren yine babası Engin bey, Orhan Gencebay ve Muazzez Abacı oldular. Ortak alınan bir karar ile Sibel Can’ın dans hayatı sona erdi. Bu gelişmeye en çok sevinenlerden biri de annesi Emine Gülsezer hanım oldu.

Bu geçiş sürecinde babasının çevresinde olan birçok ustadan müzik dersleri aldı. Basta Mustafa Erses, Baki Duyarlar, Mustafa Taşpınarlı, Halil Karaduman ve Ergin Kızılay’dan aldığı Türk sanat müziği eğitimi ile ses hakimiyetini geliştirdi. 1988 yılından itibaren artık Maksim Gazinolarında assolist olarak sahnede yer almaya başladı.

Sibel Can’ın ilk albümü için yapımcılığı usta müzisyen Orhan Gencebay üstlendi. Sahnedeki performansı ve güzel sesi ile artık Türkiye’de herkes Sibel Can’ın sesini ve yorumunu konuşmaya baslamıştı. İlk albümü olan “Günah Bize” adlı albüm bir ayda 750 bin satış ile o dönemin rekorunu kırdı. İlk müzik çalışmasında ödüller almaya başladı. Sibel Can artık çok geniş bir dinleyici kitlesi tarafından çok sevilmeye başlamıştı. Zaman içerisinde Türkiye’de ki pek çok genç kızın ve kadının, saçından makyajına kadar tarzını takip ve taklit ettiği bir magazin figürü oldu. Sibel Can modası başlamıştı. Artık yaptığı her albüm milyonlarca satışa ulaşmaya başlamıştı. Albümlerinde çok değerli müzisyenlerin şarkılarını seslendirdi. Sibel Can başarısı ile bestecilerin en özel şarkılarını vermek istedikleri ve bir çok ünlü aranjörün proje albümü için çalışmak istedikleri sanatçı oldu. Ama bunca başarısına karşın mütevazi kişiliği ile “Halen yolun başındayım” diyebilmektedir.

1987-2016 yılları arasında Sibel Can’ın çıkarttığı albümlerin listesi ise alt satırlarda sıralanmıştır.

(1987) 1. Albüm “Günah Bize”
(1988) 2. Albüm “Bulursun Beni”
(1989) 3. Albüm “Rüyalarda Buluşuruz”
(1990) 4. Albüm “Hasretim”
(1991) 5. Albüm “Bir Güneş Batışında”
(1992) 6. Albüm “Seni Sevmek”
(1993) 7. Albüm “Hayat Devam Ediyor”
(1994) 8. Albüm “Hatırasıdır”
(1995) 9. Albüm “Şarkılarda Senden Yana”
(1997) 10. Albüm “Bu Devirde”
(1999) 11. Albüm “Daha Yolun Başındayım”
(2000) 12. Albüm “İşte Sibel Can”
(2001) 13. Albüm “Canım Benım”
(2003) 14. Albüm “Sen Benimsin”
(2005) 15. Albüm “Özledin mi?”
(2007) 16. Albüm “Akşam Sefası”
(2009) 17. Albüm “Benim Adım Aşk”
(2011) 18. Albüm “Seyyah”
(2012) 19. Albüm “Meşk”
(2014) 20. Albüm “Galata”
(2016) 21. Albüm “Arabesque”

“Ozan Doğulu 130 bpm Allegro” proje albümü “Kahır Mektubu”
“Orhan Gencebay’la Bir Ömür” proje albümü “Bilmesin O Felek”
“Erdem Kınay Proje 2” proje albümü “Alkışlar”

Sibel Can, albüm çalışmaları ve sahne hayatı dışında birçok dizi ve tv programında da yer almıştır. “Kaldırım Çiçeği”, “Gülüm”, “Sibel”, “Bize Ne Oldu”, “Berivan”, “Saklambac”, “Ahh İstanbul” gibi dizi çalışmaları ile kamera karşısına çıkarak beyaz ekran üzerinde de başarısını kanıtlamıştır. Bu süreç içinde de gelen talepler neticesinde pek çok reklam filminde oynamış ve reklam kampanyasında yer almıştır. Engincan, Melisa ve Emir adında üç çocuk sahibi olan sayın Sibel Can’a Türk sanat müziğine olan katkılarından dolayı gönülden teşekkür eder, çalışmalarında her daim başarılarının devamını dileriz.

Değerli sanatçımız ile ilgili güncel bilgiler için resmi sitesi; sibelcan.com.tr sitesini de ziyaret edebilirsiniz.