AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Sirkeli poğaça

Sirkeli poğaça nasıl yapılır? Sirkeli poğaça tarifi ve yapılışı için malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Sirke; Bazı kimyasal yöntemler ile elde edilmiş bileşiklerin ortak adıdır. Ekşimiş üzüm suyuna sirke denir.  Salata, turşu ve yemeklere ekşi bir tat vermesi için kullanılır.

Sirkeli poğaça nasıl yapılır ?

Bu sayfamızda da 20 adet sirkeli poğaça yapmak için malzemeleri ve yapımı için tarifini paylaştık. Şimdiden elinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun.

Sirkeli poğaça malzemesi

150 gram yumuşatılmış margarin
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı zeytin yağı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram beyaz peynir
1 adet havuç
3 çorba kaşığı soya sosu
Dere otu ve maydanoz
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
üzerine serpmek için susam

Sirkeli poğaça tarifi

Sirkeli poğaça yapılışı için ön hazırlık olarak havucu rendeleyelim, beyaz peynir ve soya sosu ile karıştıralım. 1-2 ince kıyılmış maydanoz ve dereotu da ekleyelim. Bir kenarda bekletelim. Margarin, zeytinyağı, sirke, tuz,  1 yumurtanın tamamı ve diğer yumurtanın akı ile kabartma tozunu karıştıralım. Alabildiği kadar un ilave edelim. Ele yapışmayacak kıvamda bir poğaça hamuru hazırlayalım.

Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizde, avuç içi büyüklüğünde açalım. Ortasına hazırladığımız harçtan koyarak kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. Pişirmek için hazırladığımız sirkeli poğaçaları önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında, 45 dakika ile 1 saat arasında pişirelim. Artık sirkeli poğaça tarifi ile pişirdiğimiz poğaçalar servis ve ikram için hazırdır.

Sitemizde paylaşılan değişik poğaça tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.