AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Sosisli poğaça

Sosisli poğaça nasıl yapılır? Sosisli poğaça tarifi ve yapılışı için malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Sosis; içinde hayvan eti baharatla yoğurulup, çoğu zaman hayvan bağırsağı bazen de sentetik malzemeler ile hazırlanan zar şeklinde bir kılıf içine konularak yapılır. Haşlama ya da kızartma şeklinde pişirilerek hazırlanan bir gıda maddesidir.

Sosisli poğaça nasıl yapılır ?

Bu sayfamızda da sosisli poğaça yapmak için malzemeleri ve yapımı için tarifini paylaştık. Şimdiden elinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun.

Sosisli poğaça hamuru malzemesi

1 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 paket instant maya
5 su bardağı un

Sosisli poğaça iç harcı malzemesi

Sosis
1 tatlı kaşığı salça
Kekik
Pul biber

Üzeri için ; 1 yumurtanın sarısı, çörekotu, susam

Sosisli poğaça tarifi

Sosisli poğaçalar yapmak için önce; Yoğurma kabına 5 su bardağı un, instant maya, 5 yemek kaşığı şeker ve tuzu ekleyelim. Kuru halde karıştırıp, orta kısmını havuz şekilde açalım.

Yoğurt, zeytin yağı ve ılık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamuru yoğuralım. Yumuşak kıvamda hamur olunca streçle hamuru sarıp15-20 dakika dinlendirelim.

Poğaçaların iç harcını hazırlamak için sosisleri küçük kare olarak doğrayalım. Yapışmaz tavada 5 dakika bu sosisleri çevirip hafif pişirelim.

1 tatlı kaşığı salçayı sıcak su ile bir kasede hafif sulandırarak ocakta pişmekte olan sosislerin üstüne ekleyelim. Onun üzerine de biraz pul biber ve kekik ilave edelim.

Sosisler salçayı çekince ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.

15-20 dakika dinlendirdiğimiz hamuru tezgahın üzerine hafif un serptikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek yuvarlayıp sosisli iç harcı dolduralım. Poğaçaları kapatıp yağladığımız tepsiye dizelim.

Poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu ile süsledikten sonra, önceden ısıttığımız 175 derece fırında 25 dakika üzeri bir sürede, poğaçaların altıda kızarana kadar pişirelim. Pişen sosisli poğaçalar artık lezzetle yemeye hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik poğaça tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.