AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Sarımsaklı soya soslu tavuk nasıl yapılır? Soya soslu tavuk tarifi ve soya soslu tavuk yapımı için malzemeler sayfamızda paylaşıldı.

Soya soslu tavuk

Sarımsaklı soya soslu tavuk nasıl yapılır? Soya soslu tavuk tarifi ve soya soslu tavuk yapımı için malzemeler sayfamızda paylaşıldı.

Soya nedir?

Anayurdu aslında Japonya ve Cava’dır. Önceki dönemlerde sadece Japonya’da ve Çin’de yetiştirilirken ilerleyen zamanlarda başka ülkelerde de yetiştirilmeye başlamıştır. Protein bakımından yüksek değer taşır. Unundan ekmek yapılan, sosu yapılabilen ve ayrıca yemeklik yağ elde edilen bir tür fasulye türüdür.

Soya sosu nedir?

Soya fasulyesi fermente edilerek yapılan bir sos türüdür. Sosun kökeni Çin’dir. Soya bitkisi Çin mutfağının da çok tüketilen besinleri arasında gelir.  Deniz mahsulü yemeklerinde, sebzeli yemeklerde, salata ve çorbalar ile makarna, noodle ve pilav türü yiyecekler ile çok rahat kullanılabilir. Ayrıca, tavuk, ördek ve kırmızı etler için marine ve dip sosu olarak kullanmak mümkündür. Bizde bu sayfamızda tavuk ile nasıl kullanacağımızı anlatacağız.

Sarımsaklı soya soslu tavuk malzeme listesi

1 kilo kemiksiz tavuk eti
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
5-6 kaşık soya sosu
8-9 diş sarımsak

Soya soslu tavuk tarifi

Soya soslu sarımsaklı tavuk yemeği yapmak için önce tavuk etlerini kuşbaşı halinde doğrayalım. Kuşbaşı tavuk etlerinin üstüne soya sosu ve zeytinyağının yarım çay bardağı zeytin yağı dökelim. Kabın içinde bunları iyice karıştıralım. Buzdolabında bir gece dinlendirelim.

Yapışmayan vok tava veya tencere içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyalım. Yağ kızdığı zaman gece dinlendirdiğimiz kuşbaşı tavuk etini tava yada tencere içine koyalım. Fakat hemen karıştırmayalım. Zira hemen karıştırırsak tavuk eti suyunu bırakır. Bunun neticesinde etin lezzeti az olur. Harlı yanan ateşteki tencerenin kapağını kapatmadan pişirebiliriz.

Tavukların pişmesine doğru domates salçası, pul biber ve ezilmiş sarımsağı ekleyelim. 1 kaç dakika daha kavurmaya devam edelim. En son üzerine kekik ekleyelim. Bu arada sosya sosu normalde tuzlu bir sostur. Bu sebeple yemeği pişirirken ekleyeceğiniz tuz oranı için pişim sırasında yemeği tatmanızı öneririz. Birkaç defa daha karıştıralım ve ocaktan alalım. Yemeği yaparken yağ çekmeyecektir. Bu fazla yağ da tencerede kalır. Yağını kaşıkla süzdürüp servis yapabiliriz. Artık sarımsaklı soya soslu tavuk tarifi ile yaptığımız tavuk yemeği ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Birbirinden nefis ve lezzetli yemekler için ayrıca sitemizdeki diğer yemek tariflerini de ekli sayfadan inceleyebilirsiniz. Süreç içinde hem görünümü güzel hemde tadı şahane yiyecekler ve değişik yöresel tariflerini de sitemize eklemeye devam edeceğiz.