AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Topik tarifi

Ermeni mezesi topik nasıl yapılır? Topik tarifi ile yapımı için malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Topik malzemesi

1 su bardağı nohut
2 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet rendelenmiş soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım tatlı kaşığı kimyon ve tuz
1 çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı sirke

Topik tarifi

Önce; 1 su bardağı nohut ve 2 adet haşlanmış patatesi blender’dan geçirelim. 1 çorba kaşığı un ilave edelim. Sert bir hamur kıvamına gelene dek hamuru yoğuralım. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyalım ve 1 adet rendelenmiş soğanı ekleyip kavuralım. 1 çorba kaşığı çamfıstığını da ilave ederek 1-2 daika daha kavuralım ve 1 çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyelim. Yarım tatlı kaşığı kimyon ve tuz ilave edip harcı bir kenara alarak soğutalım. Hamurdan küçük parçalar koparıp içine hazırladığımız harçtan doldurup kapatalım.

Daha sonra tencerede su kaynatalım, topları alüminyum folyolara saralım ve kısık ateşte 30 dakika haşlayalım. Sonra süzüp soğutalım. 1 çay bardağı tahin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 adet limonun suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi ve 1 çorba kaşığı sirkeyi çırpalım. Topikleri folyolarını çıkaralım. tahinli sosu üzerine gezdirerek servis yapabiliriz.

Size sunduğumuz bu topik tarifi ile yaptığımız topikler artık servise hazırdır. Yapanların ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun!

Değişik meze-tarifleri için ekli sayfayı inceleyebilirsiniz.