AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Umaç çorbası tarifi

Umaç çorbası nasıl yapılır? Umaç çorba tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Umaç çorbası; Sivas mutfağı denilince akla gelen ilk çorbalardan biridir. Ana malzemesi yeşil mercimek ve bir tür erişte çeşidi olan umaçtır. Konu açılmışken umaç nedir ? Merak edenler için de açıklama yapalım. Bol yumurtalı hamurun yufka gibi açılıp, güneşe serilerek kurutulması sonrada parçalanması ile elde edilen bir tür eriştedir. Sivas iline özgü bir lezzet olan umaç çorbanın yapımı kolaydır ve çok lezzetli bir çorbadır.

Umaç çorba malzemesi

2 su bardağı yeşil mercimek
10 su bardağı su
1 su bardağı umaç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tutam tuz
1 tutam kırmızı toz biber

Umaç çorbası tarifi

Umaç çorbası yapımı için önce yeşil mercimeği ayıklayalım. Yıkayıp orta boy tencereye koyalım. Üzerine 10 su bardağı su ekleyelim. Mercimekler yumuşayana kadar haşlayalım.

İyice yumuşayan mercimeğin üstüne 1 su bardağı umaç ekleyip tuz ilave edelim. Sık sık karıştıralım. Erişteler yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika daha pişirelim. sonra ocaktan alalım.

Diğer bir ocakta yağı tavada eritelim. Kırmızı toz biber ekleyelim. 1 dakika pişirelim. Kızgın yağı çorbanın üzerine gezdirip servis yapabiliriz. Umaç çorbası tarifi ile hazırladığımız çorba artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Ayrıca değişik çorba tarifleri sitemizde paylaşılmaktadır.