AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Vişneli parfe tarifi

Vişneli parfe nasıl yapılır? Vişneli parfe tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Parfe aslen Fransa kökenli bir tatlı türüdür. Fransızcada anlamı “mükemmel” demektir. 1848 yılından bu yana yapılır. Krema, şeker ve yumurta çırpılıp, dondurulmuş bir tatlı türüdür. Çeşitli meyveler kullanılarak farklı şekillerde yapılabilir. Örneğin; Haşhaşlı parfe tarifi ve cilekli parfe tarifi için ekli sayfaları inceleyebilirsiniz.  Bu sayfamızda vişneli parfe yapmak için bir tarif paylaşıyoruz.

Vişneli parfe malzemesi

4 yumurta akı
1/2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı şeker
150 gram taze veya dondurulmuş vişne

Vişneli parfe tarifi

Vişneli parfe yapımı için önce; yumurtaların aklarını ayıralım. Mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene kadar karıştıralım. Bir fiske tuzu ve şekeri azar azar ilave edelim. 1 dakika daha karıştıralım. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyu kıvama getirelim. İçine çekirdeksiz vişneleri ilave edelim ve karıştıralım. Bir kabın içini şeffaf folyo ile kaplayalım. İçini hazırladığımız parfe ile dolduralım. Buzdolabının buzluğunda bir kaç saat bekletelim. Üzerindeki folyo’yu çıkarttıktan sonra dilimleyerek servis yapabiliriz.
Vişneli parfe tarifi ile hazırladığımız bu nefis parfe artık servise hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun. Afiyetler olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.