AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Vişneli savarin tarifi

Vişneli savarin nasıl yapılır? Vişneli savarin tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Nefis tatlılar yapmanız için kolay tatlı tariflerini ekli sayfalarımızda paylaşıyoruz. Sitemizde gezinti yapmanızı öneririz. Sayfamıza konu tarifi paylaşmadan önce kısaca bu tatlı hakkında kısa bilgi paylaşalım.

Savarin; Asıl adı Rum baba olarak bilinen kekin bir türüdür. Savaken olarak da bilinir. Likörlü ve mayalı bir kek olup geçmişi Polonya’ya dayanmaktadır. Modern savarin ise Fransa kökenlidir.  1844 yılında, Parisli Asci Julien Kardeşler tarafından icat edilmiştir. Savarin  Orjinal adı “baba au rhum” olan ama genelde “Baba rum tatlısı” olarak bilinen tatlıdan esinlenerek yapılmıştır.  Daha farklı bir alkolik karışımı ile ıslatılır ve bunun yerine basit silindir form alan halka kek kalıbı kullanır. Bu model günümüzde çoğu zaman baba au rhum ile ilişkilidir. Savarin adı ile bazen rom batırılmış yuvarlak kek verilmektedir. Kısaca bilgileri paylaştığımıza göre, önce malzemeleri sonra da tatlı yapımı için tarifi paylaşabiliriz.

Vişneli savarin malzemeleri

1 çorba kaşığı yaş maya
1 tutam tuz
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 su bardağı un
2 kahve fincanı ılık süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı likör
1 su bardağı su
Vişne, krem şanti

Vişneli savarin tarifi

Vişneli savarin yapmak için önce un ve yaş mayayı ılık sütle eritelim. Margarini ve tuzu da ekleyip biraz bekletelim. Kabarınca yumurta ve pudra şekeri ekleyip yoğuralım. Yoğurma işleminden sonra biraz daha bekletelim. Ortası delik ya da düz minik kalıpları yağlıyalım. Hamuru kalıpların yarısına kadar dolduralım.

Savarinleri orta ısılı fırında pişirelim. Savarin fırında iken bizde şerbetini yapabiliriz. Toz şeker ve suyu kaynatıp soğutalım. İçine likör ekleyelim.

Pişen savarinleri fırından çıkarttıktan sonra üzerine bu şerbeti gezdirelim. Savarinlerin ortasına önce krem şanti sonra da vişneleri koyalım.  Vişneli savarin tarifi ile hazırladığımız nefis tatlı artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.