AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yufkalı Hürrem böreği

Yufkalı Hürrem böreği nasıl yapılır? Yufkadan kıymalı patatesli Hürrem börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yufkalı Hürrem böreği malzemesi

3 yufka
1 çay bardağından az sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 yumurta sarısı

Yufkalı Hürrem böreği iç malzeme

250 gram yağsız kıyma
1 orta boy havuç
1 orta boy haşlanmış patates
2 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 yaprak lahana turşusu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Yufkalı Hürrem böreği yapılışı

Yufkalı Hürrem böreği yapmak için önce tencereye sıvı yağ koyarak küp şeklinde doğradığımız soğan ve kıyma ile rende yaptığımız havuçları ilave ettikten sonra, kıymanın suyu çekip, sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.

İnce kıydığımız maydanozları, tuzu ve karabiberi de ilave ederek, lahana yaprağı turşusunu suda yıkayıp süzdükten sonra ince şeritler halinde doğrayıp karışıma ilave edelim ve karışımı ateşten indirelim. Haşladığımız patatesi de rendeleyerek bu karışıma ilave edelim.

1 çay bardağı su ve 1 çay bardağından az sıvı yağı karıştırıp fırça ile üç adet yufkanın arasına sürelim ve yufkaları üst üste dizelim.

büyük bir boy kaseyi yufkaların üzerine kapatarak bıçakla kasenin kenarlarından kesip yuvarlak parçaları çıkartalım. Bu yuvarlak yufkaları bir kasenin içine yerleştirdikten sonra yufkaların iç kısımlarına hazırladığımız sebzeli harcı pay edelim.

Yufkaların kenarlarını sebzeli harcın üstüne doğru toplayarak kapatalım. Margarinle yağladığımız fırın kabının içine, kase şeklini almış yufkaların olduğu kaseleri ters çevirerek hazırladığımız yufkalı börekleri yerleştirelim.

Bıçakla yufkaların üzerine çarpı işareti yaptıktan sonra oluşan kanatlardan ikisini yana doğru açalım. Kenarlardan çıkan yufkalardan ince şeritler keserek uç kısımlarını hafifçe ıslatıp yapıştırıp yufkanın ortasına yerleştirelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp hepsinin üzerine yumurta sarısı sürelim.

Önceden ısıttığımız 180 derece ısılı fırında yufkalı Hürrem böreklerinin altı ve üstü kızarana kadar pişirelim ve kabarıklığını ve çıtırlığını kaybetmemesi için bekletmeden fırından çıkartalım. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.