AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Burma kadayıf tarifi

Burma kadayıf nasıl yapılır? Burma kadayıf tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kadayıf; iyi kalite un ile yapılan bir tatlı türüdür. Ekmek kadayıfı, tel kadayıf veya yassı kadayıf gibi çeşitleri çeşitleri vardır. İsteyenler, cevizli kadayıf tarifi , ekmek kadayıfı tarifi veya kadayıf böreği tarifi için ekli sayfadan da kadayıf tariflerini inceleyebilirler.

Burma kadayıf; İlk olarak Bingöl‘de Ermeni bir usta tarafından 1900’lü yıllarda imal edilmiştir. Fakat Diyarbakır burma kadayıfın imalatında daha çok tanınmıştır. Sayfamızda tarifini paylaşacağımız fıstıklı burma kadayıf ise Gaziantep yöresine özgü tatlılar arasındadır. Burma kadayıf yapılışı ve gerekli malzeme listesini alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Burma kadayıf malzemesi

1 kilo çiğ burma kadayıf
600 gram erimiş tereyağı
1 kilo öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez

Şerbeti için malzeme

6 su bardağı su
3 kilo toz şeker

>Burma kadayıf tarifi

Burma kadayıf tatlısı yapmak için önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu bir tencere içinde karıştıralım. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatalım. Kadayıf için 100 gram eritilmiş tereyağı ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştıralım. Tepsinin dibine sürelim.

Kadayıfı düz bir zemine açalım. Ortasına boydan boya öğütülmüş fıstık içi serpelim. Sonra bir ucundan tutup burarak saralım. Tepsiye yerleştirelim. Üzerine kalan eritilmiş tereyağını dökelim. Burma kadayıfı önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirelim. Aynı tepside altının da pişmesi için ters yüz ederek 10 dakika daha diğer tarafını pişirelim.

Sıcak şerbeti üzerine dökelim. Şerbetin çekmesini bekleyelim. Artık burma kadayıf tarifi ile pişirdiğimiz ve hazırladığımız burma kadayıf tatlısı servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.