AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ekmek kadayıfı tarifi

Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Yalancı ekmek kadayıfı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Kadayıf; iyi kalite undan yapılan bir tatlı türüdür. Ekmek kadayıfı, tel kadayıf veya yassı kadayıf gibi çeşitleri çeşitleri vardır. İsteyenler, cevizli kadayıf tarifiburma kadayıf tarifi veya kadayıf böreği tarifi için ekli sayfalardan da kadayıf tariflerini inceleyebilirler.
Ekmek kadayıfı; Afyonkarahisar mutfağından çıkma bir tatlı türüdür. Yapılan kadayıf hamuru arasına, fıstık veya ceviz konulması ile hazırlanır. Daha sonra kadayıfın üzerine şerbet dökülerek pişirilir. Genellikle üzerine kaymak veya dondurma konulur. Sayfamızda ise yalancı ekmek kadayıfının tarifini ve malzemelerini detaylı olarak paylaştık. alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Ekmek kadayıfı malzemeleri

1 paket etimek
250 gram kaymak

Kadayıf şerbeti için malzeme

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

Yalancı ekmek kadayıfı tarifi

Etimekleri bir tepsiye dizelim. Şeker ve suyu bir süre kaynatalım. Hazırladığımız şerbeti sıcakken etimeklerin üzerine dökelim. Tepsinin üzerini bir kapak ile örtelim. Yaklaşık 20 dakika bekletelim.
Etimekleri, şerbetten çıkartalım. Aralarına dilimler halinde kestiğimiz kaymağı koyalım. Diğer bir etimek dilimi ile üstünü kapatalım. İstersek servis esnasında üzerine bir kat daha kaymak ilave edebiliriz. Artık ekmek kadayıfı tarifi ile hazırladığımız ekmek kadayıfı servis ve ikram için hazırdır.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.