AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Cevizli kadayıf tarifi

Cevizli kadayıf nasıl yapılır? Cevizli kadayıf tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Ceviz; Dünya’nın ve Türkiye’nin hemen her yerinde yetişen cevizgiller türü bir ağaç ve meyvesidir. Meyvesi çok sert kabuklu olup, yemişi çok yağlı ve nişastalıdır. Kuru veya yaş yemiş olarak tüketilmesi haricinde, tatlı benzeri hamur işleri yapımında da sık kullanılır.
Kadayıf; İyi kalite un ile imal edilen bir tatlı çeşididir. Ceviz, fıstık, fındık gibi yemişler kullanılarak yapılır. Ayrıca ekmek kadayıfı, tel kadayıf, burma kadayıf gibi çeşitleri vardır. İsteyenler, burma kadayıf tarifiekmek kadayıfı tarifi veya kadayıf böreği tarifi için ekli sayfadan da kadayıf tariflerini inceleyebilirler.

Cevizli kadayıf malzemesi

500 gram un
250 gram margarin
125 gram tereyağı
4 su bardağı ceviz içi
tuz

Cevizli kadayıf şurubu malzemeleri

3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Cevizli kadayıf tarifi

Cevizli kadayıf yapımı için önce şurubunu hazırlayalım. Cevizli kadayıf şurubu hazırlamak için ise 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı limon suyunu koyu bir şurup kıvamına gelene kadar kaynatalım.
Unu, bir tutam tuz ve 2 bardak su ile yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtelim. 30 dakika dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. 14 adet beze hazırlayalım. Ber bir bezeden 40 santim çapında yuvarlak yufkalar açalım. Yufkaların her iki yüzünü orta ateşte ısıttığımız sacta kızarmayacak şekilde pişirelim.
Pişirdiğimiz her yufkayı katlayıp ince şekilde kıyalım. Margarin ve tereyağını birlikte eritelim. Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakalım.
Yağların ısısının oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Tatlıyı pişireceğimiz tepsinin içinde kıydığımız kadayıflar ile erittiğimiz yağları karıştıralım. Yağladığımız kadayıfın yarısını ayıralım. Kalanını tepsi içinde düzgünce dizelim. Üzerine iri çekilmiş cevizleri serpelim. Kalan kadayıf ile üzerini örtelim. Fırını önceden 200 derecede ısıtalım. Kadayıf tepsisini fırında 45 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra şerbeti üzerine dökelim.
Cevizli kadayıf tatlısı tarifi ile hazırladığımız tatlı artık ikram ve servis için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.