AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ev'de çağla salatası yapılışı için tarifi ve malzemeleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Çağla salatası tarifi

Ev yapımı çağla salatası nasıl yapılır? Çağla salatası tarifi ve yapımı için gerekli malzemeleri sayfamızda paylaştık.

Çağla: Badem ve kayısı gibi meyvelerin olgunlaşmadan önce yeşil ve körpe hallerine denir. Çoğu zaman badem için kullanılır. En erken yenebilen meyveler arasındadır. Yılın sadece 15-20 günlük bir dönemi içinde tüketilebilir.

Ev Yapımı çağla salatası malzeme listesi

Yarım kilo çağla
1 tutam tuz
1 tutam kırmızı pul biber
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş orta boy sarımsak
4-5 dal taze nane

Ev Yapımı çağla salatası tarifi

Taze çağlaları önce bol su ile bir güzel yıkayalım. Saplarından ayıralım. Rondodan geçirelim. Sarımsakların kabukları soyalım. Üstüne biraz tuz ekleyelim. Tuzladığımız sarımsakları ezelim ve yoğurdun içine ilave edelim.

Sarımsaklı yoğurdun içine ince doğranmış naneleri ekleyelim. Rondodan geçirdiğimiz çağlaları servis tabağına koyalım. Üzerine naneli sarımsaklı yoğurdu dökelim. Bunları karıştıralım.

Zeytinyağını da ateşte hafifçe kızdıralım. Kızgın yağın içine kırmızıbiberleri ekleyip, kavuralım. Biberli yağı, naneli yoğurtlu çağla üzerine her tarafına eşit yayılacak biçimde dökelim. Onunda üstüne 2-3 nane yaprağı atarsak güzel de bir görsel sunum elde ederiz. Artık ev yağımı çağla salatası tarifi ile yaptığımız salatamız hazırdır.

Farklı bir lezzet isterseniz bu salatayı yaparken malzemeler arasında ceviz veya badem de eklemeniz mümkündür. Eğer bu malzemeleri kullanmak isterseniz ceviz veya bademi de rondodan geçirin. Fakat çok fazla küçül olmaması gerekir Biraz büyük olmaları ağızda daha tok bir his verir.

Salataya ek olarak ceviz ya da badem de konulabilir. Konulmak istenirse badem ya da cevizler rondodan geçirilir. Ancak çok küçültülmemelidirler. Biraz büyük halde kullanılmaları daha lezzetli olacaktır. Ek malzeme parçalarını yoğurda katıp çağlalar ile karıştırıp tarifin geri kalanını başta anlattığımız gibi aynen uygulayabiliriz. Afiyet olsun.