AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Dolama çörek tarifi

Dolama çörek nasıl yapılır? Dolama çörek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Çörek; Az yağlı, gevrek kıvamda yumurta ile yapılan bir hamur işi türüdür. Tatlı veya tuzlu olabilir. Hamurun şekillendirilmesi de isteğe göre değişebilir. Örgü çörek tarifi sayfamızda farklı bir hamur şekillendirmesi için örnek mevcuttur. Bu sayfamızda da hamurun kendi etrafında dolanması ile yapılan çöreği anlatacağız.

Rulo börek malzemeleri

1 Yumurta akı
1 yumurta sarısı
1.5 çay bardağı sıvı yağ
40 gram yada 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket tereyağı veya margarin

Dolama çörek yapılışı

Dolama çörek yapımı için önce çörek hamuru hazırlayalım. Ilık sütün içine maya ve şeker ilave edelim. Mayanın kabarmasını sağlayalım. Elediğimiz unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı süt, sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ilave edelim. Özlü bir hamur yapacak şekilde yoğuralım. Hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım.

Yumuşatılmış margarin ya da tereyağını yufkaların arasına sürelim. 12 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu buzdolabında 3 saat bekletelim.

Dolaptan aldığımız hamur rulosunu 1 santim genişliğinde parçalar halinde keselim. Oluşan dilimleri iki ucundan çekiştirelim. İnceltip, yassı şeritler haline getirelim.  Şeritleri parmağımıza dolayıp çörekleri rulo yapalım. Margarinle yağladığımız fırın kabına dizelim.

Hamurların mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat bekleyelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Fırını önceden 190 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım. Dolama çöreklerin altları ve üstleri pembe bir renk alana kadar pişirelim. Çörekler pişer pişmez fırından çıkartalım. Dolama çörek tarifi ile pişirdiğimiz çörekler artık servise ve ikrama hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer çörek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.