AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Patatesli çıtır çörek tarifi

Patatesli çıtır çörek nasıl yapılır? Çıtır patates çöreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Patates; Anayurdu Amerika olmasına karşın ülkemizde de yetişen bir bitkidir. Bu bitkinin toprak altında oluşan bol nişastalı yumruları haşlama veya pişirme yöntemiyle yiyecek olarak tüketilir. Yemek veya kızartma haricinde börek, poğaça ve çörek yapımında da kullanılır. Bu sayfamızda patatesi kullanarak gevrek çörekler yapmayı anlatacağız.

Patatesli çıtır çörek malzemesi

1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı erimiş tereyağı veya margarin
6 su bardağı un
100 gram kaşar peyniri
3 orta boy haşlanmış patates
1 paket kabartma tozu
tuz
galeta unu

Patatesli çıtır çörek yapılışı

Patatesli çıtır çörekler yapmak için önce haşlanmış patatesi ezelim. İçine rendelenmiş kaşar ekleyip karıştıralım. Erimiş tereyağı veya margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve yumurtaları karıştıralım. İyice çırpalım. Unu ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. İç kısımlarını oyalım. İçine patatesli harçtan dolduralım. İçine rendelenmiş kaşarlardan da ilave edelim. Ağız kısmını büzüp kapatalım. Galeta ununun içinde kurabiyeleri yuvarlayalım. Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim.

190 derece sıcaklığa ayarlayıp fırını önceden ısıtalım. Patatesli çıtır çörek pembe bir renk alana kadar pişirelim. Artık patatesli çörek tarifi ile hazırladığımız çörekler ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan diğer çörek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.