AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Peynirli patatesli ay çöreği tarifi

Ay çöreği nasıl yapılır? Peynirli patatesli ay çöreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Ay çöreği; Tatlı veya tuzlu çeşitleri yapılan bir çörek türüdür. Bu çöreğin şekli hilal biçiminde olduğu için ayçöreği adını almıştır. Peynirli kremalı ay çöreği tarifi sayfasında farklı malzeme ile yapımını anlatmıştık. Bu sayfamızda ise patatesli peynirli ay çöreği yapımı ve gereken malzeme listesini paylaşıyoruz.

Peynirli patatesli ay çöreği malzemesi

100 gram beyaz peynir
4 adet orta boy patates
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz

Çörek hamuru için malzeme

1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı yağ (Sıvı yağ + eritilmiş margarin)
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı çörek otu
tuz

Peynirli patatesli ay çöreği yapılışı

Peynirli patatesli ay çöreği yapmak için önce hamuru hazırlayalım. Geniş bir kap içine yoğurt, yağ, yumurta akı ve kabartma tozunu koyalım. Karıştıralım. Üzerine elediğimiz unu ve tuzu azar azar ilave edelim. Karışımı kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Elde ettiğimiz hamuru 15 dakika dinlendirelim.

Ay çöreği hamuru dinlenirken, biz de iç malzemesini hazırlayabiliriz. Önce patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyalım ve bir kap içine rende yapalım. Üzerine beyaz peynir, ince kıyılmış soğanların yeşil kısımları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edelim. İyice karıştıralım.

Çalışma zemini üzerine hafif un serpelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım.  hamur parçalarını elimizle bastırarak, kahve tabağı büyüklüğünde açalım. Bu işlemi parçalara ayırdığımız tüm hamurlar için uygulayalım.

Hazırladığımız peynirli patatesli harcını hamurlara bölüştürelim. Hamurun ortasına koyalım. Rulo yaparak saralım. İki ucu içe doğru bükerek parmak uçlarımızla inceltelim. Çörek hamuruna ay şeklini verelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Üstüne çörek otunu serpiştirelim. Fırın tepsisinin içine hafif yağ sürelim. Hazırladığımız ay çöreklerini yağlı tepsiye dizelim. Orta ısılı fırında peynirli patatesli ay çöreklerinin üzeri pembe bir renk alıncaya kadar pişirelim. Artık peynirli patatesli ay çöreği tarifi ile pişirdiğimiz çörekler ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer çörek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.