AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Osmanlı çöreği tarifi

Osmanlı çöreği nasıl yapılır? Osmanlı çöreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Çörek; az yağlı ve yumurtalı olup gevrek kıvamda bir hamur işi türüdür. Şekerli veya tuzlu yapılabilir. Osmanlı Çöreği dönemin mutfağından günümüze aktarılan bir çörek yapım tekniğidir. Günümüze uygun malzemeler ile yapımını da biz sayfamızda paylaşıyoruz.

Osmanlı çöreği malzemesi

Yarım kilo un
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
10 adet petibör bisküvi
2 adet elma
1 tutam karanfil
1 tutam tarçın
200 gram çekilmiş ceviz
50 gram çekilmiş şamfıstığı
2 çorba kaşığı marmelat
1 çay bardağı toz şeker

Osmanlı çöreği yapılışı

Osmanlı çöreği yapmak için önce hamurunu yapalım. un, kabartma tozu, tereyağı, yumurta ve sütü karıştıralım. Hamur hazırlayalım. Hazırladığımız hamuru ikiye bölerek merdane ile açalım. Elmaları rende yapalım. Dövülmüş bisküvi, karanfil, tarçın, ceviz ve toz şekeri karıştıralım. İç malzemeyi hazırlayalım.

Açtığımız çörek hamurlarının üzerine bu harcı yayalım. Rulo biçiminde sarıp, 5 santim eninde keselim. Ay şeklinde içe kıvıralım. Çörekleri 180 derece ısılı fırında pembe bir renk alana kadar pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra üzerine marmelat sürelim. Onun üzerine de çekilmiş şamfıstığı serpelim. Osmanlı çöreği tarifi ile yaptığımız çörekler ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan diğer bçörek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.