AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Peynirli kremalı ay çöreği

Peynirli kremalı ay çöreği nasıl yapılır? Peynirli kremalı ay çöreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Ay çöreği; Şekil itibari ile ay (hilal) görünümlü olduğu için bu adı almıştır. İçine tarçın, çikolata, peynir, patates, kakao ve benzeri yiyecekler konularak yapılan bir çörek türüdür. Patatesli peynirli ay çöreği tarifi daha önce ekli sayfamızda paylaşılmıştı. Bu sayfamızda da, kremalı peynirli ay çöreği nasıl yapılır? Tarifi ve yapımını paylaşacağız.

Peynirli kremalı ay çöreği malzemesi

2 yumurta (Bir tanesinin sarısını ayıralım)
yarım su bardağı margarin veya tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
çörek otu, tuz
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
4 orta boy haşlanmış patates
3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları

Peynirli kremalı ay çöreği yapılışı

Peynirli kremalı çörekler yapmak için önce ay çöreği hamurunu hazırlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yoğurt, yumurta, sıvı yağ, eritilmiş margarin, kabartma tozu ve tuzu ekleyelim. Özlü bir hamur hazırlamak için yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtelim. Hamuru dinlenmesi için 20 dakika bekletelim.

Hamurun dinlenmesini beklerken, peynirli kremalı ay çöreği iç harcını hazırlayabiliriz. Haşlanmış patatesleri rende yapalım. İçine ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve taze soğanın yeşil kısımlarını ekleyelim. Karıştıralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.

Çay tabağı genişliğinde açalım. Patatesli, peynirli harcı bu hamurun ortasına koyalım. Rulo şeklinde saralım. Hamurun iki ucunu bükerek ay şekli verelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu da serpelim. Margarinle önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Fırını önceden 190 dece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.

Hazırladığımız peynirli kremalı ay çöreklerini fırında alt ve üstleri pembe renk alana dek pişirelim. Peynirli kremalı ay çöreği tarifi ile pişirdiğimiz çörekler artık ikrama hazırdır. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer çörek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.