AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Islak kek tarifi

Islak kek nasıl yapılır? Islak kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kek>; Un, şeker ve yumurta karışımı hamur içine çeşitli yiyecekler konulup yapılır. Fırında pişirilen bir tür tatlı çörek kıvamında hamur işidir.

Islak kek; Bu kek çeşidinin özelliği pişen kekin üzerine sıcakken önceden hazırlanmış sıvının dökülmesidir. Bu işlem sonucunda kek ıslak bir kıvam alır. Bu özelliğinden ötürü de bu kekler, ıslak kek olarak adlandırılmıştır. Ayrıca brownie kek olarak da bilinirler. Sayfamızda paylaşacağımız ıslak kek tarifi ile normal kek yapımından farklı bir kek nasıl yapılır onu anlatacağız.

Islak kek malzemesi

1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
125 gram margarin
2 portakalın kabuğu ve suyu
2 adet yumurta
1 adet küçük havuç
1 paket kabartma tozu

Islak kek tarifi

Islak kekler yapmak için önce kek hamurunu hazırlamak gerekir. Margarini bir tavaya koyup eritelim. Soğuması için bekletelim. Bir kabın içine yağ, yumurta ve şeker koyup karıştıralım. Daha sonra rendelenmiş havuç, un ve kabartma tozu ilave edelim. İyice çırpalım. Hazırladığımız kek hamurunu ısıya dayanıklı küçük yuvarlak cam kaba dökelim. Önceden ısıttığımız 180 derece ısılı fırında 40 dakika pişirelim.

Fırından çıkarttığımız keki bir servis tabağında ters çevirelim. Henüz sıcakken üzerine portakal suyu gezdirelim. Rendelenmiş portakal kabuğunu da üzerine serpip soğumaya bırakalım. Islak kek tarifi ile yaptığımız kekler artık hazırdır. Soğuduktan sonra servis yapıp, ikram edebiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.