AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Pelteli pasta tarifi

Pelteli pasta nasıl yapılır? Pelte tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Pelte; Nişasta, şeker ve su karışımının, isteğe göre içine meyve suyu da katılıp yapılan bir tür tatlıdır.  Hafif ateşte karıştıra karıştıra pişirilip, soğutularak yapılır. Bu sayfamızda ise pelte ile pasta yapımı paylaşacağız. Pelteli pasta yapmak için gerekli malzemeleri ve tarifi alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Pelteli pasta keki malzemesi

4 yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
4 adet armut
1 kase vişne
2 çorba kaşığı bal

Pasta peltesi için malzemeler

2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı vişne suyu

Pelteli pasta tarifi

Pelteli pasta yapımı için önce 4 adet yumurtayı 4 çorba kaşığı toz şeker ile çırpalım. 5 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çorba kaşığı kakao ekleyelim. Kek kalıbını margarinle yağlayalım. Karışımı kalıba dökelim.

Önceden ısıtılmış fırında 180 dakika pelteli pasta kekini pişirelim. Soğumaya bırakalım. Üzerine 2 çorba kaşığı bal gezdirelim. Sonra 4 adet doğranmış armutu ve 1 kase vişneyi dizelim.

Ayrı bir tencerede 1 su bardağı su, 2 çorba kaşığı nişasta ve 1 su bardağı vişne suyunu pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştıralım. 2 çorba kaşığı şeker katıp ateşte koyulaştıralım. Bu karışımı meyvelerin üzerine kaşıkla gezdirelim.

Pastayı bir gece buzdolabında bekletelim. Dilediğimiz şekilde üzerini süsleyebiliriz. Sonrasında pelteli pasta tarifi ile hazırladığımız pastayı dilimleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan değişik pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.