AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ton balıklı pizza tarifi

Ton balıklı pizza nasıl yapılır? Ton balıklı pizza tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Pizza; İtalyan pidesi olarak da bilinir. Özel hazırlanan hamurun üzerine çeşitli yiyecekler konup, fırında pişirilerek yapılır. Klasik pizza tarifi daha önce ekli sayfada paylaşmıştık. Yapacağımız pizzanın ana malzemesi olan ton balığı hakkında da önce bilgiler paylaşalım.

Ton balığı; Uskumrugiller familyasındaki orkinos cinsine ait bir balık türüdür. Tropik ve ılıman okyanuslar ve Akdeniz’de yaşar. Boyu 140 cm civarına, ağırlığı ise 60,3 kiloya kadar çıkabilir. Bu balığın konservesi tüm dünyada önemli bir besin kaynağıdır. Çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Bu sayfamızda ise ton balığı ile pizza nasıl yapılır? Onu anlatacağız.

Ton balıklı pizza malzemeleri

1 ekmek hamuru
1 kutu ton balığı
6 yemek kaşığı mısır
5 adet siyah zeytin
2 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik

Ton balıklı pizza tarifi

Ton balıklı pizzalar yapmak için önce soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım. 1 kaşık margarin ile pembe renk alana dek kavuralım. İçine ketçap, domates salçası, karabiber, tuz ve 1 kahve fincanı su koyalım. 2 dakika kaynatalım.

Elimizi zeytin yağına batırarak pizza hamurunu açalım. Böylece açma işlemi sırasında parmaklarımıza hamur yapışmadan hamuru hazırlayabiliriz. Ayrıca özel bir pizza hamuru hazırlamak isterseniz; pizza hamuru tarifi için ekli linki de inceleyebilirsiniz.

Pizza tepsisini zeytinyağı ile yağlayalım. Ekmek hamurunu tepsiye, kenarlarını yükseltelim. İncecik şekilde yerleştirelim. İçine hazırladığımız ketçaplı domates salçalı karışımı yayalım. Kekiği tuz serper gibi serpiştirelim. Üzerine mısır, ton balığı, ince  halka şeklinde doğradığımız domatesleri ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri ilave edelim.

Fırın önceden 175 dereceye ayarlayıp ısıtalım. 15 dakika pişirdiğimiz ton balıklı pizza artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun!

Değişik pizza tarifleri için ekli sayfaya göz atmanızı öneririz.