AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Beşamel soslu mantarlı börek nasıl yapılır? Beşamel soslu mantarlı börek tarifif ve Beşamel soslu mantarlı börek yapımı için gerekli malzemeleri sayfamızda!

Beşamel soslu mantarlı börek

Beşamel soslu mantarlı börek nasıl yapılır? Beşamel soslu mantarlı börek tarifif ve Beşamel soslu mantarlı börek yapımı için gerekli malzemeleri sayfamızda paylaştık.

Beşamel sos

Tereyağı, süt ve un ile et suyu kullanılarak yapılan bir sos türüdür. Fransız asıllı olan bu yemek sosunun orijinal adı ise Béchamel sauce olarak geçer.

Mantar nedir?

Yer yüzünde yaklaşık 1,5 milyon türü olduğu düşünülen bir bitkidir. Bu türler; yer, yöre veya biçim yönünden önemli farklılıklar gösterir. Doğada kendiliğinden yetişebilen türleri ve üretilen türleri vardır. Ayrıca yenilebilen veya yenilemeyen olarak da ayrım görür. Öldürücü zehir taşıyanları da olmak üzere yaklaşık çok sayıda türü vardır. Genel olarak emeçleri bir gövde ile onun üzerinde şapka şeklinde gelişmiş ilkel bitkilerin ortak ismidir. Yenilen türleri özel üretim ile imal edilir ve marketlerde satışa sunulur.

Bu yazımızda da beşamel sos ve mantar ile nefis bir börek nasıl yapılır onu anlatacağız. Detaylı börek tarifleri için borektarifi.com sitesini inceleyebilirsiniz.

Beşamel soslu mantarlı börek malzeme listesi

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay bardağı Zeytinyağı
1 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı Süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
1 tutam kırmızı pul biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
3 tane Yufka
400 gram mantar

Beşamel soslu mantarlı börek tarifi

Beşamel soslu börek yapılışı için önce mantarları temizleyelim. Zeytinyağında kendi suyu ile yaklaşık beş dakika kavuralım. Üstüne piyazlık doğradığımız soğan, küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim. Karışımı sote yapalım. Sonra ocaktan alalım.

Ilık bir kıvama gelmesi için bekletelim. Ilık hale gelince blender’den geçirelim.

Beşamel sosu yapmak için önce tereyağını eritelim. Unu rengi değişene kadar kavuralım. Üstüne azar azar olacak şekilde süt ilave edelim. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyelim. Koyu bir kıvam alınca ateşten alalım. Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim.

Sosu önceden hazırladığımız mantarlı harcın üstüne ekleyerek karıştıralım.

Yufkaları dört parçaya bölelim. büyük üçgenler halindeki yufkaları ıslatmak için su ve zeytinyağını karıştıralım. Bir kısmı ile yufkaların üzerini ıslatalım. Kalanı kenara koyalım. Yufkaların kalın taraflarına hazırladığımız beşamel soslu mantarlı harcı koyalım. Rulo şeklinde saralım. Daha sonra kendi çevresinde sararak gül haline getirelim.

Ayırdığımız zeytinyağlı suyu böreklerin üstüne sürelim. Fırını önceden 200°C sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım. Hazırladığımız beşamel soslu böreği fırına koyalım. Üzeri kızarana dek pişirelim.

Beşamel soslu börek tarifi ile hazırladığımız mantarlı börekler artık ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Birbirinden nefis ve lezzetli yemekler için ayrıca sitemizdeki diğer yemek tariflerini de ekli sayfadan inceleyebilirsiniz. Süreç içinde hem görünümü güzel hemde tadı şahane yiyecekler ve değişik makarna tariflerini de sitemize eklemeye devam edeceğiz.