Bilecik
Bilecik’in gezilecek yerleri, Bilecik’de görülecek yerler, komşu iller, ilçeleri, tarihi, turistik yerler, tatil yerleri, iklimi, bitki örtüsü, yüzey şekilleri ve hava durumu ile Bilecik gezi rehberi için sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Marmara bölgesi illeri içindedir. Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesi tarafından yönetilir. Bilecik trafik plaka kodu; 11, telefon kodu; 228’dir.
Doğusunda Bolu ve Eskişehir, güneyinde Kütahya, batısında Bursa, kuzeyinde ise Sakarya illeri ile komşu durumundadır. Bilecik’in 8 ilçesi vardır.
Bilecik ilçeleri
- Bilecik il merkezi
- Bozüyük
- Gölpazarı
- İnhisar
- Osmaneli
- Pazaryeri
- Söğüt
- Yenipazar
Bilecik gezilecek tarihi ve turistik yerleri ile görülmesi gereken yerler
- Uzunçam yaylası
- Türbin mesire yeri (Bozüyük)
- Şeyh Edebali türbesi (Söğüt)
- Bilecik müzesi
- Kaymakam çeşmesi (Söğüt)
- Ertuğrul gazi türbesi (Söğüt)
- Çelebi Sultan Mehmet camii (Söğüt)
- İnönü şehitliği (Bozüyük)
- Söğüt müzesi
- Dursun Fakih türbesi (Söğüt)
- Metristepe zafer anıtı (Bozüyük)
- Kınık şelalesi
Bilecik Harmankaya kanyonu tabiat parkı ve Küçükelmalı tabiat parkı da ilin gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri arasındadır.
Bilecik iklimi
Bilecik ikliminde Marmara ile İç Anadolu iklimleri karışık halde etki gösterir. Genel olarak geçit tipi özelliği taşır. Güney ve doğu kısımlarında İç Anadolu’nun yayla iklimi hakimdir. Yazları kurak ve sıcak , kışları ise soğuk ve yağışlıdır. Diğer bölgelerinde kışlar ılık geçer. Isı genel olarak -12,3°C ve +37°C arasındadır. Senelik yağış miktarı olarak metrekareye 430 milimetre yağış düşer. Yağmurlar daha çok ilkbahar ve sonbaharda görülür. 5 günlük Bilecik hava durumu için ekli linki ziyaret edin.
Bilecik bitki örtüsü
Bilecik ili topraklarının yarısına yakın bir kısmı ormanlık alandır. Ağaçlar çoğunlukla karaçam, kızılçam, sarıçam, köknar, kayın, meşe ve kestane ağalarıdır. Ovaları az ise de akarsuları bol olduğundan il topraklarında her çeşit ürün yetişmektedir