AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Böbrek taşı düşürmeye iyi gelen bitkiler ve yiyecekleri araştırdık. Böbrek taşı düşürmek için ne yapmalı? Sorularınızın cevapları için yazımızı inceleyin.

Böbrek taşı düşürme

Böbrek taşı düşürmeye iyi gelen bitkiler ve yiyecekleri araştırdık. Böbrek taşı düşürmek için ne yapmalı? Sorularınızın cevapları için yazımızı inceleyin.

Böbrek taşı; çok yaygın bir sağlık sorundur. Ürik asit, fosfor, kalsiyum ve oksalik asit gibi idrar içindeki kimyasallardan oluşur. Böbrek taşlarının diğer yaygın nedenleri aşırı miktarda D vitamini tüketimi, mineral dengesizliği, dehidrasyon, gut ve uygunsuz bir diyettir.

Böbrek taşı düşürmek için şifalı bitkiler hakkında İbrahim Saraçoğlu yazılarından da faydalandık ve size bazı ek bilgiler sunduk.

Böbrek taşlarının büyüklüğünden bağımsız olarak, şiddetli ağrılara neden olabilirler . Diğer belirtiler arasında sık idrara çıkma arzusu, ağrılı idrar yapma, mide bulantısı, kusma ve aşırı terleme sayılabilir.

Böbrek taşı düşürmek için ne yapmalı?

Konvansiyonel ilaçlara ek olarak, vakıaların büyük bir çoğunluğu doğal maddeler yardımıyla da tedavi edilebilir. Bu maddelerin birçoğu taşların oluşumunu önlemeye de yardımcı olacaktır.

Bu maddelere ek olarak, bol su içtiğinizden emin olun . Her gün diğer sıvı türleriyle birlikte sekiz ila 10 bardak su içerseniz, idrardaki renk berraklaşır ve bu iyi bir işarettir.

Böbrek taşları için ev ilaçları ile başlangıç aşamasında fayda edecek yararlar sağlayabilirsiniz. Yazımızın alt satırlarında böbrek taşları için en iyi 10 ev ilacı paylaştık. Ayrıca, doğru tanı ve tedavi yapmak için doktorunuza danışmanız gerektiğini de dip not olarak ilave edelim. Bu satırların yazarının bir zamanlar yaptığı hataya düşmeyin ve böbrek taşı oluşumu aşamasında yaşadığınız ağrıları ihmal etmeyin. Belli bir süre sonra bu ihmalin sonucu öbür böbreğini kurtarmak için tekini aldırmak zorunda kalmış biri olarak yazdığımı da itiraf etmemde fayda var sanırım. İşin özü böbrek ihmale gelmez mutlaka yaşadığınız bir sorun varsa uzman bir ürolog veya nefroloji doktoru tarafından muayene olmanız öneriyorum.

Şimdi konumuza dönelim ve böbrek taşı düşürmek için doğal yöntemler nelerdir? Böbrek taşı düşürmeye yarayan yiyecekler nelerdir? Nasıl tüketilmesi gerekir? sıralı bir şekilde paylaşalım.

Böbrek taşı düşürmeye ne iyi gelir?

Limon suyu ve zeytinyağı

Limon suyu ve zeytin yağı kombinasyonu geleneksel olarak safra kesesi taşlarını atmak için ev ilacı olarak kullanılır, ancak böbrek taşlarının tedavisinde de kullanılabilir. Limonda bulunan sitrik asit, kalsiyuma dayalı böbrek taşlarının parçalanmasına yardımcı olur ve daha fazla büyümesini durdurur.

Dört çorba kaşığı veya çeyrek fincan taze limon suyuna eşit miktarda zeytinyağı ilave edin. Bu karışımı içtikten sonra bol miktarda su içiniz. Bunu günde iki ila üç defa, üç güne kadar tekrarlayın. Taşları tek bir dozda geçirirseniz bu yönteme devam etmeniz gerekmez.

Uyarı: Bu ilaç, büyük böbrek taşlarının geçirilmesi için uygun olmayabilir. Bu çareleri almadan önce bir doktora danışın.

Elma sirkesi

Elma sirkesi böbrek taşlarının dağılmasına yardımcı olur. Ayrıca kan ve idrar üzerinde alkalinize edici bir etkisi vardır.

İki yemek kaşığı organik elma sirkesi ve bir çay kaşığı bal ile bir fincan ılık su karıştırın. Bunu günde birkaç kez için.

Nar

Hem nar tohumları hem de nar meyve suyu böbrek taşlarının tedavisinde yardımcı olabilecek etkili özelliklere sahiptir.

Her gün bir nar yemeyi deneyin veya günlük olarak bir bardak taze sıkılmış nar suyu içmeye çalışın. Narı bir meyve salatasına da karıştırabilirsiniz. Bir başka seçenek, bir çorba kaşığı nar tohumunu ince bir macun haline getirmektir. Bu macunu günde bir kere bir yiyin. Bu yöntem taşları çözmeye yardımcı olacaktır.

Isırgan otu yaprağı

Isırgan otu yaprağı da böbrek taşı düşürmeye iyi gelen bitkiler arasındadır. Suyun böbrekler ve mesane boyunca tutulmasını sağlar. Böylelikle düzgün idrara çıkma sağlanır. Aynı zamanda, ısırgan yaprağı kristallerin taşlara dönüşmesine engel olur ve bakterileri uzak tutar. Isırgan otu çayı, aynı zamanda doğal bir diüretik olarak hareket ederek suyun faydalarını artıracaktır.

Bir fincan sıcak suya iki çay kaşığı kurutulmuş ısırgan yaprağı ekleyin. 10 dakika boyunca kaynatın ve sonra dinlendirin. Birkaç hafta boyunca günlük 2-3 bardak ısırgan otu çayı için.

Fesleğen

Böbrek taşı düşürmeye iyi gelen bitkiler arasında yer alır. Böbrekler için bir tonik olarak kabul edilen fesleğen organların genel sağlığı içinde iyi bitkilerden biridir. Fesleğen aynı zamanda üriner sistemden taş atılmasına yardımcı olabilir.

Bir çay kaşığı fesleğen suyu ve balı karıştırın. Sabahları beş ila altı ay boyunca günlük olarak tüketin. Bal tadını sevmiyorsanız, saf fesleğen suyu içebilir veya günde iki ila üç fesleğen yaprağı çiğneyebilirsiniz. Bir diğer seçenek fesleğen çayı içmektir. Beş ila altı fesleğenin yaprağı yaklaşık 10 dakika boyunca kaynar suda bırakın. Bir çay kaşığı bal ekleyin ve soğuttuktan sonra bu çayı için.

Karpuz

Kalsiyum ve magnezyum fosfatlar ile karbonatlardan oluşan böbrek taşlarının tedavisinde mükemmel bir etki sağlar. Karpuzdaki potasyum, sağlıklı böbrekler için gerekli bir bileşendir. İdrarda asit seviyesinin düzenlenmesine ve korunmasına da yardımcı olur.

Karpuz içerdiği potasyum haricinde, böbreklerden taşları arındırmaya yardımcı olan yüksek miktarda su konsantrasyonunu da içerir. Karpuzun düzenli olarak yenmesi böbrek taşlarının önlenmesinde ve tedavisinde büyük ölçüde yardımcı olabilir. Karpuz çekirdeği çayı da faydalı olabilmektedir.

Buğday çimi

Buğday çim suyu, böbrek taşlarının ve diğer böbrek hastalıklarının doğal olarak tedavisinde oldukça etkilidir. Ayrıca bir çay kaşığı limon suyu ve fesleğen yapraklarından elde edilen su ile karıştırılmış bir bardak buğday suyu içebilirsiniz.

Günde 2-3 defa için. Buğday çim suyu, magnezyum, potasyum, demir, amino asitler, klorofil ve B vitaminleri için iyi bir kaynaktır.

Kepek gevreği

Amerikan Nefroloji Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, tahıl bakımından zengin diyetler yeterli miktarda vitamin, mineral ve lif içeren gıdaları böbrek taşlarının azaltılması ile ilişkilendirildi.

Ayrıca, buğdaydaki çözünmeyen elyaf, bağırsaklardaki kalsiyum ile birleştiği için idrardaki kalsiyumun azalmasına yardımcı olur ve böylelikle taşlar vücut dışına atılır.

Böbrek taşı düşürme tedavisi için lif bakımından zengini gıdalar tüketilmesi esastır. Lif açısından zengin yiyecekler söz konusu olduğunda, kepekli gevreğinden daha iyi hiçbir şey yoktur. Lif, idrardaki kalsiyumdan kurtulmanıza yardımcı olacak, böylece böbrek taşı riskini azaltacaktır. Bir kase kepek gevreği 8 mg lif sağlayabilir. Böbrek taşı riskini azaltmak için günlük kepek gevreği yiyin. Ekmek gibi tahıl gıdaları böbrek taşı riskini önemli ölçüde azaltabilir. Tam tahıllı ekmek, magnezyumla birlikte zengin besin maddeler, lif ve protein kaynağıdır.

Magnezyum özellikle böbrekte daha büyük taş oluşturmak için kristallerin birleşmesini önleyebilir. Böbrek taşları konusunda sorun yaşayanlar taşları azaltmak için günde iki ila üç dilim kepekli ekmek yemelidir. Gelecekte böbrek taşlarının önlenmesinde lif ve diğer besin maddelerinin alımını artırmak için ekmekle birlikte bütün tahıl gevrekleri, makarna vb. tüketin.

Kereviz

Bir bardak ham kereviz suyu, anti-spazmodik özelliklerinden dolayı böbrek taşları sebebiyle hissedilen ağrıların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Kereviz suyu böbrek taşlarının oluşumuna katkıda bulunan toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Ham kereviz suyu da idrar söktürücüdür, bu da idrar hacmini arttırdığı ve taşları temizlemesine yardımcı olduğu anlamına gelir.

Daha fazla taş oluşmasını önlemek için günlük bir bardak kereviz suyu içmeniz önerilir. Böbrek taşlarını tedavi etmek için kereviz tohumları da kullanabilirsiniz. Kereviz tohumları ile yapılan bitki çayının içilmesi ürik asit birikiminden kaynaklanan böbrek taşlarının tedavisinde yardımcı olabilir.

Fasulye

Elyaf bakımından yüksek olması nedeniyle, fasulye böbrek taşları da dahil olmak üzere her türlü böbrek veya mesane probleminin tedavisinde etkili olabilir.

Kabın içinden fasulyeyi çıkarın, sonra fasulyeyi sıcak suya koyun. Düşük ateşte kaynattığınız suyun içindeki fasulye yumuşayana kadar suda bekletin. Sıvıyı süzün ve soğumasını bekleyin. Sıvıyı tekrar süzün. Böbrek taşı ağrısını gidermek için gün boyunca birkaç kez bu suyu için. Bu sıvı, terapötik özelliklerini kaybedeceğinden, 24 saatten fazla tutulmamalıdır. Fasulyeyi çorba veya salatada da yiyebilirsiniz.

Sonuç olarak, böbrek taşları tedavisi için başlangıç aşamalarında bu doğal yollardan herhangi birini deneyebilirsiniz. Fakat durumunuzda düzelme yoksa mutlaka bir doktora danışın!