AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Çardak kebabı yapılışı için tarifi ve malzemeleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Çardak kebabı

Çardak kebabı nasıl yapılır? Çardak kebabı tarifi ve çardak kebabının yapımı için gerekli malzemeleri sayfamızda paylaştık.

Küp şeklinde doğranmış kuşbaşı et ve yufka kullanılarak yapılan bir kebap türüdür. Yapılışı kolay bir o kadar da lezzetlidir. Denemenizi tavsiye ederiz.

malzeme listesi

Yarım kilo dana kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tutam kırmızı pul biber
250 gram yoğurt
2 yufka

Çardak kebabı tarifi

Çardak Kebabı Yapımı için önce eti ince kıyılmış bol soğan ve 1 kaşık sıvı yağ ile pişirelim. Etin çok yumuşak bir hale gelmesi için düdüklü tenecerede bu işlemi yapabilirsiniz. Suyu çekilince eti bir tahta kaşık ile ezelim. Püre kıvamına geldikten sonra içine kavrulmuş dolma fıstığı ekleyelim.

Yufkaları üçgen şekilde keselim. İçine kavrulmuş dolma fıstığı kattığımız püre kıvamındaki eti üçgen yufkaların içine serelim. Yufkaları sigara böreği biçiminde saralım. Etin kalanı ile yufkaların tamamını aynı şekilde sarıp hazırlayalım.

Teflon tava ile sıvı yağı kızartalım. Yağ kızarınca hazırladığımız yufkaları pişirelim. Servis tabağına dizelim. Üzerine de sarımsaklı yoğurt dökelim. Onun üzerine de kızdırılmış terayağı ile karıştırdığımız kırmızı biberleri döktük mü, kebabımız hazırdır. Ellerinize sağlık, afiyet olsun!